GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Läs hela Barfotabilagan som gratis e-tidning här!

Konsertsommaren i Kalmar län slår rekord med över 150 konserter. I Barometern-OT:s sommartidning Barfota får du koll på allt som händer och massor av tips på goda och sköna sommarupplevelser
Kalmar län • Publicerad 16 juni 2022 • Uppdaterad 18 juni 2022
Fullmatad med sommartips, aktiviteter, utflykter, sol och bad – så här ser årets bilaga ut.
Fullmatad med sommartips, aktiviteter, utflykter, sol och bad – så här ser årets bilaga ut.

Öland betyder lugn och trygghet för Borgholmsaktuella popstjärnan Molly Sandén: ”Det är mer än ett andra hem”, säger hon. Stugan i Löttorp har funnits i familjen ända sedan hennes mamma var liten och nu har Molly skaffat sig ett eget ställe på ön. På Öland hittar hon lugnet som får henne att orka med.

Var låg egentligen Korpamoen, fattigtorpet som Karl Oskar och Kristina lämnade för ett bättre liv i Amerika? Barfota tar dig med på en vindlande tur i Vilhelm Mobergs fotspår och tipsar dig om platserna värda ett besök.

Få koll på sommarens konserter, underhållning och konst! Kultur- och nöjesredaktionen listar det du behöver veta.

Världens vackraste promenad! Som på Kreta! Lovorden haglar när Barfotas reportageteam möter vandrare, cyklister och bilturister längs Stenkusten. Vi uppptäcker den slingrande vägen på Ölands västra sida, från Äleklinta i söder till Byrum i norr.

Kan man verkligen göra glass på vilken smak som helst? Lokala glassmakare avslöjar sin egna smaker och favoritkombinationer. ”Nyligen gjorde jag glass för första gången med brynt smör.”

Strandguide och smultronställen – hitta nya favoriter!

Löser du Barfotas frågesport Barfotajakten och det stora sommarkrysset?

Carin JanefridSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.