Julsangrian som kan stjäla hela showen
75 cl vitt vin (t ex nr 4993)
4 kanelstänger
4 st stjärnanis
4 st kryddnejlikor
1 dl konjak
3 st clementiner
0,5 st granatäpple
27,5 - 33 cl ingefärsöl, lågalkohol (finns i mataffären)
33 cl äppelcider, lågalkohol
isbitar
----------
Kanelsocker till glasen:
1 msk kanel
4 msk socker
Fördela vinet i två stora kannor. (Sangrian kommer inte att få plats i en kanna.)
Lägg ner två kanelstänger, stjärnanis och kryddnejlikor i varje kanna.
Häll i 0,5 dl konjak i varje kanna.
Skiva clementinerna och fördela skivorna mellan kannorna.
Halvera granatäpplet och dela ena halvan på mitten. Lägg bitarna i en bunke med vatten och tryck ut kärnorna med hjälp av händerna. (Då stänker det mindre.) Fördela kärnorna mellan kannorna.
Fram till hit kan du förbereda innan, antingen på morgonen om glöggminglet är samma kväll, alternativt förbereda kvällen före.
Precis före servering – fiska upp en clementinskiva med en slev och använd den till att dra runt överkanten med på alla glas. Blanda samman kanel och socker på en tallrik och vänd varje glas upp och ner och doppa det i kanelsockret så att du få en kanelfrostad kant.
Fördela ingefärsöl och äppelcider mellan kannorna, häll i några isbitar, rör om och servera