Annons

Julsangrian som kan stjäla hela showen

Cirka 1,5 liter. Glögg i all ära, men den här kryddiga och uppfriskande julsangrian har stor potential att stjäla hela showen. Tidsåtgång: 10 minuter plus 10 timmar.
Publicerad 29 november 2019
Foto: Olof Elm

75 cl vitt vin (t ex nr 4993)

4 kanelstänger

Annons

4 st stjärnanis

4 st kryddnejlikor

1 dl konjak

3 st clementiner

0,5 st granatäpple

27,5 - 33 cl ingefärsöl, lågalkohol (finns i mataffären)

33 cl äppelcider, lågalkohol

isbitar

----------

Kanelsocker till glasen:

Annons

1 msk kanel

4 msk socker

Fördela vinet i två stora kannor. (Sangrian kommer inte att få plats i en kanna.)

Lägg ner två kanelstänger, stjärnanis och kryddnejlikor i varje kanna.

Häll i 0,5 dl konjak i varje kanna.

Skiva clementinerna och fördela skivorna mellan kannorna.

Halvera granatäpplet och dela ena halvan på mitten. Lägg bitarna i en bunke med vatten och tryck ut kärnorna med hjälp av händerna. (Då stänker det mindre.) Fördela kärnorna mellan kannorna.

Fram till hit kan du förbereda innan, antingen på morgonen om glöggminglet är samma kväll, alternativt förbereda kvällen före.

Precis före servering – fiska upp en clementinskiva med en slev och använd den till att dra runt överkanten med på alla glas. Blanda samman kanel och socker på en tallrik och vänd varje glas upp och ner och doppa det i kanelsockret så att du få en kanelfrostad kant.

Fördela ingefärsöl och äppelcider mellan kannorna, häll i några isbitar, rör om och servera

Här hittar du fler tilltugg till glöggminglet från Helenas kök

Är det okej att julmysa redan i november? Här är Helena Elms krönika

Carin JanefridSkicka e-post
Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons