Annons
Jordgubbar med burrata, basilika och balsamico
2 stora portioner eller 4 små. Att något så enkelt kan vara så här gott! Servera som förrätt, som grilltillbehör eller som en enklare lunch ihop med surdegsbröd.Tidsåtgång: 10 minuter.
Publicerad 16 juni 2020
1 liter jordgubbar
1 basilikaplanta
Annons
2 st burrataostar (totalt ca 300 g)
Salt och peppar
Ca 1 msk balsamicocreme
Gör så här:
Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera ungefär hälften av dem av lägg på ett stort serveringsfat. Spara två ”hål” där du kan lägga burrataostarna.
Plocka av basilikabladen och lägg ut mellan jordgubbarna.
Häll av lagen från burrataostarna och placera försiktigt ut dem på fatet. Öppna upp den ena och låt innehållet rinna ut lite, och låt den andra vara hel (eller hur du föredrar).
Salta och peppra, och avsluta med att ringla över crema di balsamico efter smak och tycke.
Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons