Feature

I väntan på glöden – Passionsfruktsmojito

Feature Artikeln publicerades
Foto: olof elm

4 drinkar. Utan tvekan sommarens exotiska drinkfavorit! Frisk, fräsch och svalkande. Tidsåtgång: cirka 15 minuter.

250 g fruktkött från passionsfrukt (finns i frysdisken)

2 dl sockerlag (2 dl socker + 2 dl vatten)

4 lime

ett knippe färsk mynta + extra till servering

2 dl ljus rom

isbitar

ca 4 dl Sprite

Låt paketet med fryst passionsfrukt ligga framme någon timma så innehållet tinar. När det tinat, lägg fruktköttet i en sil med en bunke under, och pressa ur saft med hjälp av en sked tills det bara är kärnorna kvar. Det blir ca 1,5 dl passionsfruktsjuice. Släng kärnorna, men spara undan några till garnering.

Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag, den är klar när sockret smält helt. Låt svalna.

Pressa ner saften från 3 lime och häll i en stor drinkshaker. (Spara den fjärde limen till garnering.)

Skölj av myntan och lägg ner den i shakern, och fyll upp med rom och passionsfruktsjuice. Shakern kommer att bli ganska full. (Har du en väldigt liten shaker, använd dig av en kanna istället.)

Stöt runt i shakern med en muddlare eller träslev så att smakerna blandas. Fram till hit kan du förbereda innan och ställa in shakern eller kannan i kylen.

Vid servering – Ta fram 4 glas och häll några isbitar i varje glas. Sila ner shakerns innehåll i glasen, och fyll upp varje glas med Sprite. Garnera med en myntakvist i varje glas, och några passionsfruktskärnor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.