1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här hittar du lokala lopp för hela 2019

I år är det premiär för två nya hinderbanelopp i centrala Kalmar. Som vanligt bjuder hela länet på många tävlingsutmaningar för både stora och små och motionärer på alla nivåer. Springa, cykla och simma. Spana in motionsloppen månad för månad i Barometern-OT:s stora tävlingskalender för hela 2019.

Saknar du något lopp? Skicka gärna ett mejl till bonus@barometern.se

Startskottet för Skälbyloppet lördagen den 13 april innebär också starten på en intensiv löparsäsong med många lokala lopp i Kalmar län.
Foto: Anton Lernstål

APRIL

13 april Skälbyloppet, Kalmar:

Loppet startar vid Skälby loge i Kalmar, klockan 10 för ungdomsklasser och klockan 11 för vuxna. Distanser: 8 km, 4 km och även olika klasser för barn och ungdom.

Mer info om Skälbyloppet

17 april Dymmelloppet, Oskarshamn:

Enkelt terränglopp i Havslätts friluftsområde, sträckor 1-6 km. Dam och herr samt barn- och ungdomsklasser.

Mer info Dymmelloppet

21 april Södermöreklassikerna MTB-cykling:

Södermöreklassikern är en lokal prestigelös klassiker med fem delmoment där alla kan vara med när ett delmoment arrangeras.

Mer info Södermöreklassikern

21 april Ölands Tjurrus:

”Det skitigaste, jobbigaste och roligaste lopp du kan tänka dig”, skriver arrangörerna Högby IF om terrängloppet Ölands Tjurrus som går nästan helt på obanad mark. Vuxna kör fem kilometer och barn under 13 år en kilometer. Starten går vid Aktivitetsparken, Löttorp (vid Åkerboskolan) klockan 13 för barn och klockan 14 för vuxna.

Mer info Ölands Tjurrus

27 april Vårstafetten, Målilla:

En tävlings- och motionsstafett som startar i Målilla idrottspark på lördagsförmiddagen klockan 11. Löparna i tävlingsklassen springer åtta stäckor mellan 1,2 och 9,9 km. Löparna i dam- och motionsklassen springer åtta sträckor mellan 1,2 och 7,5 km.

Mer info Vårstafetten

28 april DM i terränglöpning, Havslätt, Oskarshamn:

Terrängbana huvudsaklingen på grusade stigar, Havslätts motionsområde.

Mer info DM i terränglöpning

Den 4 maj arrangeras Ölands stafettklassiker, Ölands kyrkstafett, för 41:e gången. Start och mål är på hamnplanen i Färjestaden.

MAJ

4 maj: Ölands kyrkstafett:

I år arrangeras Ölands stafettklassiker för 41:a gången. Start och mål på hamnplanen i Färjestaden, startskottet går klockan 10. Det finns två banor att välja på: Långa banan med 11 sträckor och totalt 67 kilometers löpning samt lilla banan med 6 sträckor och totalt 23 kilometer.

Mer info Ölands kyrkstafett

4 maj: Fria Loppet:

Ett välgörenhetslopp som arrangeras av Fria Läroverken i Kalmar på Stensö. I år kommer pengarna att skänkas till WWF. Det finns två distanser: 2,5 km eller 5,5 km. Start för loppet är klockan 12. Samling runt klockn 10.45 för incheckning och uppstart.

5 maj Vårloppet, Saxnäs:

Ett motionslopp som går vid Saxnäs strax norr om Färjestaden där man kan välja på att springa 5,5 km eller 10,6 km. Dessutom finns ett lopp på en kilometer för de yngre.

8 maj Hälsorundan, Emmaboda:

Gå, spring eller jogga som du vill utan tidtagning. Loppet startar kl 18 vid Sporthallen i Emmaboda och man kan välja på fem eller tio kilometer.

Mer info Hälsorundan

8 maj Kompisloppet, Emmaboda:

Löpning för alla barn mellan tre och tio år. Loppet utgår från Sporthallen i Emmaboda och drar igång med uppvärmning klockan 17.00. Barn mellan tre och sex år springer 600 meter och barn mellan sju och tio år springer 1000 meter.

Mer info Kompisloppet

11 maj Fallebo Extreme Run:

Ett lopp i tuff och kul miljö i Fallebo Havslättsterrängen där arrangörerna utlovar garanterat blöta passager. Loppet kan även genomföras gående med stavar. Start och mål är på Fallebo Gård i Oskarshamn kl 14. Det finns klasser för dam, herr och femmannalag.

11 maj Barnens hinderbanelopp, Lindsdal, Kalmar

Barnens hinderbanelopp arrangeras under Lindsdalsdagen. Hinder där man får springa, krypa, klättra och ta sig igenom en skräcktunnel. Från cirka 5-6 års ålder.

Mer info om Lindsdalsdagen

Vårruset är ett motionslopp för bara kvinnor och arrangeras på 21 platser i Sverige. I Kalmar hålls loppet måndagen den 13 maj.
Foto: Mats Holmertz

13 maj: Vårruset, Kalmar:

Motionsloppet Vårruset är för bara tjejer och arrangeras i 21 svenska städer. Loppet går för tredje året i Kalmar och Kalmarsundsparken, är fem kilometer långt och startar klockan 19. (Vårruset i Växjö hålls dagen efter, den 14 maj)

Mer info om Vårruset

14 maj Högalidsloppet, Kalmar:

Högalidsloppet är fem kilometer långt och hålls vid Högalids folkhögskola i Smedby. Uppvärmningen drar igång klockan 17.45 och starten går klockan 18. De tre tävlingsklasserna är herr, dam och junior där man får vara max 16 år.

Mer info Högalidsloppet

21 maj Linnealunken, Nybro:

Klockan 19 går startskottet för Linnealunken i hembygdsparken Qvarnaslät i Nybro. Den fem kilometer långa banan går runt Linneasjön och ner till friluftsområdet Svartbäcksmåla. Loppet har ingen officiell tidtagning.

Mer info Linnealunken

22 maj Herrgårdsstafetten, Oskarshamn:

Varje stafettlag består av fem deltagare där varje deltagare springer varsin sträcka. Man kan tävla i dam och herr eller mixade lag, ungdomsklass upp till 14 år och de som går är inte med i själva stafetten. Där följs de fem deltagarna i laget åt runt i Döderhultsdalen och gå-klassen har heller ingen tidtagning.

Mer info Herrgårdsstafetten, Oskarshamn:

Scaniamilen i Oskarshamn är en löparfest för både stora och små.
Foto: Per Edwardsson

25 maj: Scaniamilen, Oskarshamn:

I löparfesten på Havslätts campingområde kan man välja på att springa eller gå fem kilometer eller springa en mil. Det finns även lilla barnloppet för barn i åldern 1–7 som springer 1000 meter (start kl 10.30) och stora barnloppet för barn mellan 8–12 år som springer 2000 meter (start kl 11). Vuxenklasserna har en gemensam start klockan 11.30.

Mer info Scaniamilen

25 maj: Alvartrampen, Färjestaden:

Motionslopp på cykel på 10 mil som sträcker sig från Färjestadens hamnplan och i stort sett går över Ironmans öländska cykeldel. Målgången är på Järnvägsgatan i Färjestaden. Loppet arrangeras av Färjestadens Motions IF tillsammans med Mörbylånga GoIF.

Mer info Alvartrampen

25 maj Kalmar Action Run:

OCR/hinderbanelopp i stadsmiljö som år har premiär i Kalmar. Olika svårighetsgrader: 5 eller 8 kilometer med 30 respektive 40 hinder och man kan springa som elit, motionär eller RunForFun som är utan tidspress eller straff.

Mer info Kalmar Action run

Den 27 maj kommer tusentals små fötter springa i Kalmarsundsparken. Då är det dags för det populära barnloppet, Kalvinknatet.
Foto: Mats Holmertz

27 maj: Kalvinknatet, Kalmar:

Loppet som slagit rekord varje år och lockar tusentals barn i åldrarna 2–11 år, arrangeras på 20 platser runt om i Sverige. För barn födda 2008–2016. Första starten för de allra minsta i Kalmarsundsparken går klockan 17.30.

Mer info om Kalvinknatet

JUNI

1 juni: Skomakareloppet Misterhult:

Start och mål är vid hembygdsparken i Misterhult. Man kan välja på att springa nio kilometer eller springa eller gå-lunka-löpa 4,5 kilometer. Det finns även en klass för barn upp till sex år som springer 300 meter (start: kl 10.15) och en ungdomsklass från 7–14 år där man springer en kilometer (start klockan 10) Vuxenklasserna drar igång klockan 10.30 med gå-lunka-löp. Sedan är det en gemensam start för 4,5 km och 9 km klockan 11.

Mer info Skomakareloppet

1 juni Södermöreklassikern – landsvägscykling:

Södermöreklassikern är en lokal prestigelös klassiker med fem delmoment där alla kan vara med när ett delmoment arrangeras.

Mer info Södermöreklassikern

8 juni Bergaloppet, Kalmar:

Bergaloppet med lunka, rulla, löp i Kalmar går för fjärde gången och är ett motionslopp som passar för alla, brukar kallas för en familjefest i Bergaområdet. Sträckan är cirka 5 kilometer. Starten sker i Bergaparken (vid vattentornet) klockan 11. Mer info kommer att läggas ut senare i april.

15 juni: Öland Ultra, norra Öland:

Det långa loppet på 50 kilometer startar i Böda klockan 09 och den kortare banan på 25 kilometer startar klockan 10.30 i Byxelkrok. Längs banan passerar löparna bland annat Byrums raukar, Neptuni åkrar och Trollskogen. Båda loppen har gemensam målgång på Böda Sand.

Mer info Öland Ultra

15 juni: Florhultsloppet, Nybro

Det 5,7 kilometer långa loppet går på skogsvägar, stiger och lite asfalt. Man tävlar i dam- och herrklass och det finns även en lagtävling. Startskottet går klockan 14 i den lilla byn Florhult utanför Nybro.

Mer info Florhultsloppet

Böda Beach Run den 26 juni är en utmaning som går både i sand och vatten.
Foto: Privat

26 juni: Böda Beach Run, Öland:

Lopp i sand och vatten på Böda Sand på norra Öland. Man kan springa både 10 km, 5 kilometer och 2,5 km och det finns även miniklasser för barn 10 år och yngre som springer 500 meter och ungdomsklasser för 11-15-åringar som springer 2,5 km.

Mer info Böda Beach Run

28–29 juni: #Småland100 #Småland50

Småland100 är ett 100 miles lopp som går på Ostkustleden med start och mål på Lilla Torget i Oskarshamn. Loppet följer stigar genom Smålands lummiga skogar, förbi små sjöar och genom idylliska samhällen. Den avslutande sträckan följer kusten ner till Oskarshamn.

Loppet på 162 kilometer startar på Lilla torget i Oskarshamn den 28 juni kl 18. Man kan även springa Småland #Småland50 som är halva sträckan går genom samma natur men startar i Mörtfors den 29 juni kl 09.

Mer info om Småland100 och Småland50

29 juni: Malkarsfemman, Kalmar:

Gå, rulla eller spring fem kilometer. Ett motionslopp utan tidtagning som arrangeras samma dag som Kalmars halvmarathon Kalmar Malkars 21KM. Malkarsfemman startar kl 15.10 vid Malkars träningscenter på Torsåsgatan 1 i Kalmar.

Mer info Malkarsfemman

29 juni: Kalmar Malkars 21KM

I år hålls Kalmars halvmara för sjunde gången. Löparna springer på en envarvsbana genom Kalmar och i år arrangeras dessutom DM i halvmarathon och Veteran-DM i halvmarathon i samband med Kalmar Malkars 21KM. Starten går klockan 15 vid Malkars Träningscenter på Torsåsgatan 1 i Kalmar.

Mer info Kalmar Malkars 21KM

Havslätts Triathlon startar vid Havslätts badplats och i år går tävlingen lördagen den 29 juni.
Foto: Mikael Algotsson

29 juni Havslätts Triathlon:

Start vid Havslätts badplats, Oskarshamn. Distanser: Barn från 11 år upp till 15 år kör 100 meter simning, 5 kilometer cykling och 1 kilometer löpning. Motions sprint kör 400 meter simning, 20 kilometer cykel och 5 kilometer löpning. Motion olympisk distans kör 1500 meter simning, 40 kilometer cykel och 10 kilometer löpning.

Mer info Havslätts triathlon

JULI

4 juli: Oskarshamns stadslopp:

Ett välgörenhetslopp i centrala Oskarshamn där olika föreningar även brukar visa upp sina verksamheter på Stora torget. Vuxna springer 6 kilometer och kan välja på tidtagning (start klockan 19) och även icke tidtagning (start klockan 19.05). Det finns även ett minilopp (300 meter), ett barnlopp (500 meter) och ett ungdomslopp (3 km).

Mer info Oskarshamns stadslopp

5 juli: Böda Sandsloppet, Öland:

Ett lopp i skogsterräng på Böda Sand. Starten för dam och herr går klockan 19 och ungdomarna börjar att springa klockan 18. Man kan välja på att springa 6,5 eller 4 km. Dessutom finns en rad barn- och ungdomsklasser.

Mer info Böda Sandsloppet

Lördagen den 13 juli startar Kalmar Swimrun i Kalmarsundsparken. Målgång blir det på Larmtorget.
Foto: Daniel Bogefors

13 juli Kalmar Swimrun:

I lag om två personer ska deltagarna ta sig runt en bana genom att simma och springa. En distans på 21,6 kilometer uppdelad på med 18 050 meter löpning och 3 550 meter simning. Starten går klockan 10 på lördagsförmiddagen i Kalmarsundsparken och målgång blir det på Larmtorget. Man kan tävla i herrklass, damklass och mixklass. Inget individuellt deltagande.

Mer info Kalmar Swimrun

13 juli Alsterbro triathlon:

Ett lopp som hålls under Alsterbrodagen där deltagarna simmar 400 meter, cyklar 21 km och springer 6,5 km. Upprop och information klockan 13 vid badstrandsgrillen vid Hindsjöbadet och loppet startar klockan 14. Motionsklass herr och dam. Minimiålder 16 år men dispens kan sökas. Loppet arrangeras av Alsterbro IF.

Mer info Alsterbro triathlon

14 juli Saxnäsloppet:

Barnlopp som arrangeras på Saxnäs camping på Öland. Loppet avgörs i två klasser, 5–8 år och 9–12 år. Medalj till alla deltagare!

Mer info Saxnäsloppet

Här ser ni Högby IF:s löparstjärna gå i mål i som segrare Victorialoppet. Men i klassikern Victorialoppet är det inte bara elit utan många motionärer och klasser för både stora och små.

15 juli: Victorialoppet, Borgholm:

Klassikern Victorialoppet genomförs i år för 39:e gången. Förutom stora loppet på nio kilometer finns Victoriajoggen och parasort på fyra kilometer och Lilla Victorialoppet och parasport för barn med sträckor på två kilometer och även miniklassen i Lilla Victorialoppet på 1,5 kilometer.

Mer info Victorialoppet

20 juli Hornsjön runt:

Loppet runt Ölands enda insjö går för 42:a året i rad. Man springer på alltifrån grusvägar med öländsk kalksten till gräs, kohagar, barrskog och sanddyner och kan välja på 5,5 eller 11 kilometer. Start och mål är vid Pensionat Hornsjön. Det finns en rad barn- och ungdomsklasser med första start klockan 15. Startskottet för vuxna går klockan 17.

Mer info Hornsjön runt

23 juli Löttorpsvarvet:

Löpning i strandterräng för barn och vuxna. Distansen är 6,2 kilometer och ungdomsklasserna springer 1,4 kilometer och de yngsta 800 meter. Barnen börjar klockan 17 och vuxenklassen startar klockan 18.

Mer info Löttorpsvarvet

27 juli Skansenrundan:

Nytt motionslopp på cykel. En runda genom Mittlandsskogen på 10,5 mil. Start och mål vid Hotell Skansen i Färjestaden och första start går klockan åtta på morgonen.

Mer info Skansenrundan

Lördagen den 27 juli går starten för cykelloppen Öland Tvärs och Skansenrundan vid Hotell Skansen i Färjestaden.
Foto: Sofia Hedman

27 juli Öland Tvärs:

Motionslopp på cykel från väst till öst på Öland genom Mittlandsskogen. En familjerunda på 7,5 mil. Start och mål är vid Hotell Skansen i Färjestaden. Första starten går klockan 09 och man startar i den ordning man kommer till startlinjen, 25 cyklister var 5:e minut.

Mer info Öland Tvärs

27 juli Ölandsjoggen:

Starten går på Solvallen i Persnäs och dam- och herrloppet finns i två distanser: 10 km och 4 kilometer. Dessutom finns barn- och ungdomsbanor på 1,5 km, 2,5 km och 4 km.

Mer info Ölandsjoggen

27 juli Holmsjö Triathlon (Olympisk, Minitri och barnlopp):

Motionsklasser i olympisk, mini och barntri samt en tävlingsklass i sprint. Holmsjö ligger mellan Emmaboda och Karlskrona och tävlingarna startar och slutar vid Bredasjöns idrottsplats i Holmsjö.

Mer info Holmsjö Triathlon

31 juli ATEA Kalmarmilen:

Ett millopp för damer och herrar med start och mål på Larmtorget i Kalmar där löparna även passerar publiken på Larmtorget efter avklarade 5,2 kilometer. Det finns även en lagutmaning som riktar sig till företag och andra arbetsplatser där varje lag ska bestå av tre personer. Alla tider räknas individuellt. Startskottet för loppet går klockan 19.10.

Mer info ATEA Kalmarmilen

31 juli Lilla ATEA Kalmarmilen:

Barnloppet hålls samma dag som stora Kalmarmilen och riktar sig till barn åldern 2–13 år. Start och målgång på Larmtorget och första start är klockan 15. Miniklassen för barn födda 2013 har ej tidtagning och en bana på 400 meter. Barn födda 2012 springer 1200 meter och har ej tidtagning. Barn födda 2005–2011 springer 1200 meter och har tidtagning.

Mer info om Lilla ATEA Kalmarmilen

AUGUSTI

1 augusti Södermöreklassikern – simning:

Södermöreklassikern är en lokal prestigelös klassiker med fem delmoment där alla kan vara med när ett delmoment arrangeras.

Mer info Södermöreklassikern

Fredagen den 2 augusti inleds Kalmars stora cykelhelg med Hansa Bygg Grand Prix Kalmar MTB.
Foto: Anton Rosander

2 augusti Hansa Bygg Grand Prix Kalmar MTB:

MTB-lopp i Kalmar med start och mål i Kalmarsundsparken. Loppet startar klockan 09.30 och man välja på att cyka 25 eller 50 kilometer. Varvet som mäter 20 kilometer går i omväxlande terräng. Snabbåkta grusvägar varvat med stigar, backar, klättringar och fartfyllda utförslöpor.

Mer info Hansa Bygg Grand Prix Kalmar MTB

2 augusti Hansa Bygg Grand Prix Kalmar kids

Cykellopp för barn som startar från klockan 18.30 på Larmtorget. Loppet är 1700 meter långt och för barn i åldern 6-12 år och barnen startar åldersvis. Loppet arrangeras till förmån för Barncancerfonden.

Mer info Hansa Bygg Grand Prix Kalmar kids

3 augusti Ölands marathon:

Start och mål för Ölands marathon är torget i Löttorp på norra Öland. Starten går klockan 15 på lördagseftermiddagen. Tävlingen är för män och kvinnor i olika tävlingsklasser och tävlingen gäller även som DM för Småland och som Ölandsmästerskap.

3 augusti: Strandloppet och Sesseloppet

Strandloppet på södra Ölands världsarv. 6,5 km på Hulterstads strandängar med start och mål på Kvarnvallen i Hulterstad. Tre klasser: dam, herr och gående. Start klockan 12.30 för gående och klockan 13 för löpare. Även barnloppet Sesseloppet för barn upp till 12 år. 500 meter eller 1 km. Start klockan 11.30 och 11.45.

4 augusti Hansa Bygg Grand Prix Kalmar Open:

Cykellopp för motionärer med start och mål på Stortorget i Kalmar. Finns i tre distanser: 130 km. 60 km och 30 km. Starten går från klockan 10.30 och cyklisterna i 130 km-loppet och 60 km-loppet delas in i två fartgrupper.

Mer info Hansa Bygg Grand Prix Kalmar Open

Onsdagen den 14 augusti drar Ironmanveckan i Kalmar igång på allvar med populära Kalmar Mini Tri.
Foto: Mats Holmertz

14 augusti Kalmar Mini Tri:

Triathlon med 520 meter simning, 18 km cykling och 4,2 km löpning. Starten går vid Kattrumpan i Kalmar med målgång på Stortorget.

Mer info Kalmar Mini Tri

16 augusti Ironkids, Kalmar:

För barn mellan 3 och 13 år. Ett ”fun run” utan tävlingsmoment där barnen springer i samma miljö som deltagarna i Ironman Kalmar. Startgrupper från klockan 16 vid Domkyrkan i Kalmar.

Mer info Ironkids

17 augusti Ironman Kalmar:

I år går folkfesten Ironman Kalmar för åttonde året. Deltagarna simmar 3,8 km, cyklar 18 mil och springer ett marathon.

Mer info Ironman Kalmar

24 augusti Next challenge:

Nytt hinderbanelopp med 6,5 km bansträcka och med 35 hinder att ta sig igenom. Springa, krypa, klättra, hoppa, svinga och simma 1000 meter. Banan startar i Kalmarsundsparken och sträcker sig till Stensö och tillbaka. Deltagarna startar i grupper om 20-30 personer och första startfältet ger sig iväg klockan 13.00.

Mer info Next challenge

24–25 augusti Cykelhelg med Dacketrampen, Emmaboda:

Klockan 08 på söndagsmorgonen den 25 augusti går starten för cykelloppet Dacketrampen i Emmaboda för 47:e gången. Där kan man välja på att cykla 11 mil, 4 mil eller knappt 2 mil. Men redan på lördagen kan man cykla, då arrangeras Familjetrampen.

Mer info Dacketrampen

31 augusti Blomsterloppet:

Start och mål vid Ålems OK:s klubbstuga i Långehäll, Blomstermåla. Vuxna kan välja på att springa 11,4 kilometer eller 5,7 kilometer och starten går klockan 11. Det finns även flera barn- och ungdomsklasser att välja på, starten där går klockan 10.30.

Mer info Blomsterloppet

31 augusti Nattloppet, Kalmar:

Upplevelselopp på 4,9 kilometer med belysning och musik längs vägen. Starten på Stortorget går klockan 22 på lördagskvällen.

Mer info Nattloppet

I år rullar cykelklassikern Ölandsrundan för 51:a gången och starten går på hamnplanen i Färjestaden.
Foto: Jennifer Alm

SEPTEMBER

1 september Ölandsrundan:

Cykelklassikern rullar i år för 51:a gången! Stora rundan på 12 mil, lilla på 6 mil och jubileumsrundan på 3,5 mil. Start på hamnplanen i Färjestaden med målgång vid Hotell Skansen i Färjestaden. Efter cyklingen blir det som vanligt, då serveras Ölands landskapsrätt – kroppkakor.

Mer info Ölandsrundan

7 september Svartbäcksmåladagen, Nybro:

En dag med flera träningsutmaningar. Programmet är inte spikat än.

Mer info Svartbäcksmåladagen

7 september Spring Hultsfred:

Hultsfreds stora löpartävling med både marathon, halvmarathon och lopp på 10,5 och 5,5 kilometer.

Mer info Spring Hultsfred

Den 14 septemer är det dags för Blåkulla Swimrun i Oskarshamn,
Foto: Johan Gyllensten

14 september Blåkulla Swimrun:

Start och mål är vid Hotell Corallen i Oskarshamn och man tävlar alltid i lag i olika klasser. Total banasträckning är 11,3 kilometer, varav 2,0 kilometer simning och 9,3 kilometer löpning. Startskottet går klockan 12.

Mer info Blåkulla Swimrun

22 september Södermöreklassikern – löpning:

Södermöreklassikern är en lokal prestigelös klassiker med fem delmoment där alla kan vara med när ett delmoment arrangeras.

Mer info Södermöreklassikern

22 september Hansa Bygg Grand Prix MTB Långehäll:

Motionslopp i MTB med individuell tidtagning. Stigar utformade av Ålems CK. Man kan välja på att cykla 29 kilometer eller 59 kilometer. Starten går vid Långehäll i Blomstermåla klockan 10.

Mer info Hansa Bygg Grand Prix MTB Långehäll

I välgörenhetsloppet för Världens barn som går den 5 oktober kan man gå, jogga eller springa i sin egen takt.
Foto: Anton Lernstål

OKTOBER

5 oktober Världens barn-loppet, Kalmar:

Gå, jogga eller löp i din egen takt. Motionsrundan på 4,5 kilometer startar vid Guldfågeln Arena på lördagsförmiddagen klockan 11.

Mer info Världens barn-loppet

12 oktober Ekerumsloppet, Öland:

Höstlopp på terrängstigar i naturen runt Ekerum och Rällaskogen. Dam och herr springer 10 kilometer med start klockan 11 och barn i åldern 13 år och yngre springer 1,6 kilometer med start klockan 10.

Mer info Ekerumsloppet

19 oktober Havslättsmarodören:

Löparklassiker, Havslätts loge. 1 km för barn och 6 km för 13 år och uppåt.

Mer info Havslättsmarodören

NOVEMBER

30 november Äspöloppet:

3600 meter löpning på asfalt i 14 % lutning med start 450 meter under marknivå. Dam- och herrklass. Löpningen förläggs i två heat sorterade efter uppskattad löptid samt klass.

Mer info Äspöloppet

Nyårsklassikern Sylvesterloppet har blivit en kär tradition.
Foto: Lasse Hansson

DECEMBER

31 december: Sylvesterloppet, Kalmar:

Kalmars nyårsklassiker växer för varje år. Dam och herr kan välja på distanserna 5 eller 10 kilometer. Dessutom finns barn- och ungdomsklasser på 700 meter, 1200 meter och 2400 meter. Starten går på Fredriksskans i Kalmar. Klockan 10 börjar ungdomsklasserna och klockan 11 startar de vuxna.

Mer info Sylvesterloppet

Läs mer

Sommar

Badkorrarna rapporterar – här är dagens vattentemperaturer

Här hittar du badkorrarnas rapporter och bilder

Kommentar

”Nu vet vi – det gick inte alls bra”

Svaret i februari: ”Hela världen kommer inte att gå under. Vi kommer att få en riktig kyss och sedan resa oss igen.”

Tennis

Östlund tillbaka som vinnare i Blå Jungfruspelen igen

”Det känns riktigt bra måste jag säga. Det var en bra match och jag var starkast i de viktiga lägena”

Emmaboda

Hämtmat i luckan – ett lyckat koncept under coronan

”Vårt motto är att kunna lösa det mesta.”

Coronaviruset

Larm om trängsel i Borgholm: ”Viktigt att vi inte slappnar av”

Smittskyddsläkaren: ”Man tar semester både från covid och sitt jobb.”

”Solligan”

Karlskronas framtid i ”Solligan” hotad: ”Behöver vår solmätare”

Extremt viktigt för marknadsföringen.