GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Haejang guk – hangover soup

4 portioner, 3 timmar
Mycket grönsaker och oxbuljong med bra hetta gör att du vaknar till.
Recept • Publicerad 25 januari 2023 • Uppdaterad 25 januari 2023
En mustig och stark ”hangover soup” piggar upp när man behöver det som bäst.
En mustig och stark ”hangover soup” piggar upp när man behöver det som bäst.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Ingredienser

1 kg oxsvans, i bitar

2 gula lökar, halverade

3 salladslökar, i stora bitar

3 vitlöksklyftor, skalade

1 kg salladskål, grovskuren

sesamolja

salt

Grytbas:

5 vitlöksklyftor, finrivna

3 msk doenjang, koreansk bönpasta

2 msk gochugaru, koreanskt chilipulver

4 dl sojabönsgroddar alternativt mungbönsgroddar

4 dl skivad zucchini

2 dl strimlad salladslök

4 röda chilifrukter, finskivade

3 msk ljus soja

1 msk sesamolja

1 msk risvinäger

1 nypa strösocker

salt

Gör så här:

1. Lägg köttet i en stor kastrull, täck med kallt vatten och koka upp. Häll av och fyll på med nytt vatten så att det täcker och lägg i lök, salladslök och vitlöksklyftor.

2. Låt koka i 2–3 timmar, tills köttet är riktigt mjukt. Fyll på med vatten och skumma av ofta.

3. Ta upp köttet och låt svalna, plocka allt från benen. Reducera buljongen till cirka 1 1/2 liter.

4. Blanchera salladskålen i saltat vatten i cirka 1 minut. Kyl i isvatten.

5. Lägg de rivna vitlöksklyftorna i en stor bunke, tillsätt övriga ingredienser till basen samt köttet. Blanda väl. Marinera i 10 minuter.

6. Lägg allt i en större kastrull.

7. Koka upp buljongen och häll i den större kastrullen. Låt koka i cirka 5 minuter.

Smaka av med salt och sesamolja.

Fler recept:

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.