Annons

Grillsås med fetaost och örter

6 portioner. Den här grillsåsen passar till allt du lägger på grillen, oavsett om det är kött eller grönsaker. Tidsåtgång: 10 minuter.
Publicerad 24 maj 2019
Foto: Olof Elm

5 dl crème fraiche

1 paket t fetaost (150 g)

Annons

1 vitlöksklyfta

ca 0,25 dl olivolja

ca 15–20 strimlade basilikablad (går att ersätta med ett knippe timjan)

2 msk balsamvinäger

1,5 msk flytande honung

flingsalt

grovmalen svartpeppar

Lägg crème fraichen i en bunke. Smula ner fetaost, pressa ner vitlöksklyftan och rör ner olivoljan.

Strimla basilikabladen och tillsätt dem, balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.

För bästa resultat, gör gärna såsen några timmar (eller dagen innan) servering, så hinner smakerna sätta sig lite mer. Vid servering – häll över i en skål och dekorera med färska kryddor och lite nymalen svartpeppar.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons