Fetafyllda paprikor med grönkålschips
Ingredienser
cirka 100 g grönkål
olivolja
flingsalt
300 g minipaprikor, alternativt 3 stora
2 pkt feta, à 150 g
1/2 dl crème fraiche
2 ägg
torkad oregano
Gör så här:
1. Skär bort den grova mittstjälken på grönkålen. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt en skvätt olivolja och massera in.
2. Fördela på en plåt och sätt in i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter eller tills de blir krispiga. Vänd dem gärna då och då. Ta ut och strö genast över flingsalt. Höj värmen till 175 grader.
3. Dela paprikorna på längden och avlägsna kärnhuset. Skär av en tunn bottenplatta så att de står stadigt. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
4. Mosa fetaosten med gaffel. Tillsätt crème fraiche och ägg. Mixa till en slät röra. Fördela i paprikorna. Grädda minipaprikor i 20 minuter, stora paprikor i cirka 40 minuter.
5. Toppa med grönkålschipsen och servera små som mingelmat, stora tillsammans med exempelvis buljongkokt bulgur eller varm baguette.