Feature

Dansare bjuder in till Happy Monday

Kalmar Artikeln publicerades
Dans är inte bara roligt och svettigt, det är nyttigt också. Dansklubben Happy Dance ordnar socialdanser första måndagen varje månad, Happy Monday. Här dansar buggledaren Erik Engström  loss med med Penny Sjögren.
Foto: Tom Gagner
Dans är inte bara roligt och svettigt, det är nyttigt också. Dansklubben Happy Dance ordnar socialdanser första måndagen varje månad, Happy Monday. Här dansar buggledaren Erik Engström loss med med Penny Sjögren.

Fredagsmys i all ära – Happy Monday låter faktiskt roligare. I alla fall om du gillar att dansa. Dansklubben Happy Dance bjuder upp till socialdans på måndagar.

Dans är hett och just nu har många danskurser dragit igång och många har tagit sina första steg på dansgolvet. Dansklubben Happy Dance i Kalmar har tagit ytterligare ett steg och startat socialdansen Happy Monday första måndagen varje månad i Stagneliusskolans aula. Klubben har terminskurser och helgkurser i dans men ordnar även socialdanser och Happy Monday är en av dem.

– Första måndagen varje månad bjuder vi in till socialdans och då behöver man inte vara medlem, utan det är öppet för alla som vill dansa. Vi dansar mest bugg, fox och wcs (West coast swing), men man är välkommen att dansa vad man vill och njuta av musiken, säger Erika Lundby i Happy Dance Kalmar.

Vem dansar loss en helt vanlig måndag?

– Det har varit väldigt blandade åldrar och det är jätteroligt. Det är ett socialt sammanhang som är öppet och inbjudande för alla. Även om man inte känner till våra danser är man välkommen, vi är där och vi berättar gärna om våra danser och visar några steg om man är nyfiken.

Berätta om dansklubben Happy Dance!

– Vi har danskurser för alla och fokuserar mycket på att dans är glädje och ha roligt tillsammans, mycket socialdans.

Varför är det så roligt med dans?

– Det som är så fantastiskt med dans är att det är en sådan härlig träningsform. Man mår bra av att dansa, man är verkligen närvarande och vilar i rörelse. Jag tränar andra saker också, men jag längtar alltid efter att dansa mer!

Erika Lundby till höger i dansklubben Happy Dance älskar dans och längtar alltid efter att få dansa mer.
Foto: Tom Gagner
Erika Lundby till höger i dansklubben Happy Dance älskar dans och längtar alltid efter att få dansa mer.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.