Byggextra: Visa upp ditt pepparkaksbygge

Ett traditionellt pepparkakshus, eller varför inte ett växthus eller en bil? Bara fantasin sätter gränser för byggen av pepparkaksdeg och nu upprepar vi succén från ifjol och efterlyser bilder på era pepparkaksbyggen.
Kalmar • Publicerad 6 december 2019
Bara fantastin sätter gränsen för hur ett pepparkaksbygge kan se ut.
Bara fantastin sätter gränsen för hur ett pepparkaksbygge kan se ut.Foto: Jessica Gow/TT

Ifjol när vi ­efterlyste läsarbilder på byggen i pepparkaka blev vi härligt överraskade av hur många bilder det kom och imponerades av ­den stora kreativiteten. Det kom helt ­vanliga fina traditionella pepparkakshus men också bilar, växthus, villor i  ­skala och till och med en pepparkakskarusell. Därför hoppas vi att ni vill skicka in bilder till oss i år också så att vi kan upprepa succén och visa upp en massa pepparkaksbyggen i Bonus Weekends bilaga ­lördagen den 21 ­december, och här på Barometern.se förstås. Några av er som skickar in kommer vi att ­överraska med ett fint pris.

Mejla bild på ert ­pepparkaksbygge till:­

bonus@barometern.se och skriv vem eller vilka som byggt och gärna någon rad om tanken bakom bygget också. Ni kan även tagga era byggen på Instagram med #barometernpepparkaka så hittar vi era bilder.

Här hittar du byggtips från ett riktigt pepparkaksproffs:

De här pepparkaksbyggena berättade vi om inför julen 2018:

Carin JanefridSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.