GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barnbarnets hyllning till Kay Wiestål: ”Han peppade mig alltid att förverkliga mina drömmar”

Den 14 november var det två år sedan Kay Wiestål avled i sviterna efter covid-19. Som en hyllning har hans barnbarn Nicole Thompson Wiestål nu släppt albumet ”From me, to you”. ”Min morfar var min största supporter och min eviga hjälte.”
Kalmar • Publicerad 14 november 2022 • Uppdaterad 15 november 2022
Nicole Thompson Wiestål har precis släppt ett album som hon tillägnar sin morfar, Kay Wiestål, som avled i sviterna av covid-19 för två år sedan.
Nicole Thompson Wiestål har precis släppt ett album som hon tillägnar sin morfar, Kay Wiestål, som avled i sviterna av covid-19 för två år sedan.Foto: Privat

Kalmarprofilen, entreprenören och grundaren till Victoriadagen Kay Wiestål avled i sviterna efter covid-19 den 14 november 2020.

Lagom till tvåårsdagen av hans död släppte hans barnbarn Nicole Thompson Wiestål, som är bosatt i Redondo Beach i Kalifornien, sitt album ”From me, to you” som hon tillägnar sin morfar, ett album hon skrev under pandemin.

– Titeln ”From me, to you” är en tillägnan till min morfar. Han peppade mig alltid att förverkliga mina drömmar. Jag önskar att jag kunde ha delat detta med honom, men jag vet att han ser ner på mig och stöttar mig från ovan.

Nicole Thompson Wiestål sjöng under invigningen av Kay Wieståls park i somras.
Nicole Thompson Wiestål sjöng under invigningen av Kay Wieståls park i somras.

Varför ville du tillägna albumet till din morfar Kay?

– Han var en stor del av mitt liv och en av mina största inspirationskällor. Han lärde mig mycket om underhållningsbranschen, oavsett om det var genom att träna sång eller lära mig att vara en bra affärskvinna. Han lärde mig att integritet, ärlighet, hårt arbete och respekt var det bästa sättet att bära mig själv, inte bara genom livet, utan även i underhållningsvärlden.

”Trots att mina morföräldrar bodde i Sverige och vi bodde i Amerika större delen av året kunde jag alltid räkna med att han fanns där för mig.”
Nicole Thompson Wiestål om morfar Kay

– Trots att han åstadkommit mer än man någonsin kunde föreställa sig, träffat några av de mest kända kändisarna och idrottarna och byggt de starkaste relationerna med varumärken, företag och kungafamiljen i Sverige var han fortfarande den mest uppriktiga, genuina och grundade person jag någonsin träffat. Även om han inte är här med oss ​​längre, bär jag med mig dessa lärdomar varje dag och jag känner att han är med mig varje steg på vägen.

Kay Wiestål grundade Victoriadagen. Bilden är från firandet av kronprinsessan Victorias 27-årsdag.
Kay Wiestål grundade Victoriadagen. Bilden är från firandet av kronprinsessan Victorias 27-årsdag.Foto: Stefan Jerrevång / TT

Vad betydde han för dig?

– Min morfar var min största supporter och min eviga hjälte. Han var där för mig oavsett om det var att ta mig till dansklasser, sånglektioner, träna med mig för talangshower, släppa av mig i skolan och titta på ”American Idol” med mig. Trots att mina morföräldrar bodde i Sverige och vi bodde i USA större delen av året kunde jag alltid räkna med att han fanns där för mig. Han visade mig kärlekens sanna betydelse och familjens betydelse.

Nicoles mormor och morfar – Camilla och Kay Wiestål.
Nicoles mormor och morfar – Camilla och Kay Wiestål.Foto: SUVAD MRKONJIC

Nu är det två år sedan Kay Wiestål avled – hur minns du din morfar idag?

– Jag kan inte ens minnas att morfar någonsin var ledsen, han gick omkring med ett leende på läpparna, skratt i ögonen och kärlek i hjärtat. Han var älskad av så många, för allt han gjorde för sin stad, kungafamiljen, hans affärsprojekt, volontärarbete och de många individer han hjälpte. Jag tackar gud för att jag fick vara världens lyckligaste barnbarn och att jag fick dela sådana speciella stunder med honom. Jag kommer för alltid att vårda dessa minnen vi delade tillsammans för alltid.

Lyssna på albumet här:

Läs mer:

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.