Annons

Äppelugnspannkaka med bacon

Billig och enkel klassiker! Har man tillgång till äpplen är det här något som man ofta har alla ingredienserna till hemma. 6 portioner. Tidsåtgång: ca 20 minuter + 30 minuter i ugn.
Publicerad 26 september 2019
Foto: Olof Elm

5-6 äpplen

Kanel

Annons

----------

4 ägg

3 dl mjöl

6 dl mjölk

En nypa salt

----------

2 pkt bacon

Sätt ugnen på 200C.

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Fördela ut skivorna i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Pudra lite kanel över äppelskivorna.

Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt till en smet. Häll smeten över äppelskivorna och ställ in långpannan i mitten av ugnen i cirka 30 min, tills äppelskivorna är mjuka om du känner på dem med en sticka och pannkakan har en gyllenbrun färg.

Annons

Under sista kvarten på pannkakan – stek upp två paket bacon och låt sedan skivorna rinna av på hushållspapper. Servera baconet till ugnspannkakan.

Tillaga Helena Elms äppelfavoriter:

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons