Annons

Wolfgang Lohmann

Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 25 september 2023

I Högby kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Wolfgang Lohmann, Binnerbäck.

Akten inleddes med att kantor Therese Olsson Ström spelade Änglamark av E Taube varpå psalm 249 sjöngs unisont. Som solosång framförde kantorn En stund på jorden av Laleh. Officiant Lena Olsson Fogelberg höll griftetal med utgång från orden i Luk 20:38, förrättade överlåtelsen och läste valda bibelord. Unisont sjöngs psalm 201 och efter begravningsbön och Herrens bön framförde kantorn Himlen är oskyldigt blå av T Gärdestad som solosång. Efter psalm 297 avslutades akten i kyrkan med att kantorn spelade Time to say goodbye av F Peterson. Sonen bar urnan till graven där maka, barnen med familjer, övrig släkt och vänner tog ett sista farväl och nedlade blommor. Som avslutning sjöng solisten Ave Maria av F Schubert.

Gåvor var lämnade till Cancerfonden, Vårdstiftelsen och Lohmanns juniorfond.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons