GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Vi som arbetat med Malgorzata kommer minnas henne som en empatisk och färgstark kollega och vän”

Överläkare Malgorzata Marczynska Jensen, Kalmar, har plötsligt avlidit i en ålder av 63 år. Närmast anhöriga är maken Jörgen och sonen André.
Publicerad 30 december 2021
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Överläkare Malgorzata Marczynska Jensen, Kalmar, har avlidit i en ålder av 63 år.
Överläkare Malgorzata Marczynska Jensen, Kalmar, har avlidit i en ålder av 63 år.Foto: Privat

Med stor sorg har vi mottagit beskedet om Malgorzatas bortgång och våra tankar går till familjen.

Malgorzata föddes 1958 i Krynica i Polen. Hon studerade medicin i Krakow och blev färdig specialist i hud- och könssjukdomar 1987. 1988 flyttade hon till Sverige och efter tjänstgöringar vid hudklinikerna i Lund och Sundsvall erhöll hon 1995 en överläkartjänst vid hudkliniken i Kalmar.

Efter att ha varit kliniken trogen i över två decennier gjorde hon ett par års gästspel på en hudmottagning i Skåne. Vi blev alla glada när hon valde att återkomma till oss i Kalmar och hon har under hösten generöst bjudit på sin långa erfarenhet och sina gedigna kunskaper i handledning av yngre kollegor och i bedömning av bildremisser.

Som läkare var Malgorzata mycket hängiven och noggrann; hon satte alltid patienterna i första rummet. Den entusiasm som hon kände inför sitt arbete smittade av sig på oss andra och hon bidrog till god stämning på kliniken.

Malgorzata älskade verkligen sitt arbete och hon hade tänkt arbeta under många år framöver.

Utöver arbetet var umgänget med familjen viktigt för Malgorzata. Även musik, katter, matlagning och inte minst skidåkning satte guldkant på hennes tillvaro.

Vi som arbetat med Malgorzata kommer minnas henne som en empatisk och färgstark kollega och vän. Hon lämnar ett stort tomrum och vi kommer att sakna henne djupt.

För arbetskamraterna på hudkliniken i Kalmar

genom Katarina Holmdahl Källén