unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

"Vi minns Bert med glädje och tacksamhet”

Bert Jonsson, 87 år, har avlidit. Vi minns Bert som mycket engagerad i Röda Korset både hemma i Bäckebo och hos oss på mötesplats Kupan i Nybro.

När ansvaret för Kupan i Nybro överfördes från regional till lokal nivå tog Bert och hans hustru Sonja ansvar för transporterna av möbler och övriga skänkta saker till och från Kupan. Allt skedde frivilligt, Bert ställde alltid upp med bil och släp helt utan ersättning. Det blev oräkneliga resor mellan Balebo och Nybro.

När Kupan 2014 bildade en egen krets med ansvar för verksamheten ställde Bert genast upp som ordförande i den nya styrelsen. På sitt lugna och harmoniska sätt hade han lätt för att engagera både personal och frivilliga. Det var också alltid Bert som ställde upp på lördagar om någon annan frivillig hade förhinder. Då Bert på senare år levde ensam kom han till Kupan ett par dagar i veckan för att hjälpa till med det som behövdes.

När någon anställd skulle avtackas blev vi alla inbjudna till hans prydliga hem i Balebo och fick en rundvandring i hans älskade trädgård. Även då vacklande hälsa satte stopp för resorna till Nybro höll han regelbunden kontakt med oss i styrelsen.

Vi minns Bert med glädje och tacksamhet.

Bert var en äkta ”rödakorsare”.

Styrelsen för Kupan i Nybro genom Majgret Hultgren