”Vi känner en stor tacksamhet över att fått lära känna Gerth”

Det tunga beskedet att veterinär Gerth Gustafsson, Norra Hagby, har gått ur tiden i en ålder av 76 år har nått oss.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 17 februari 2023

Gerth växte upp på en gård i Trekanten tillsammans med sin bror Gösta och sin syster Gunnel. Redan i unga år hjälpte han till på gården och när föräldrarna slutade som bönder tog Gerth tillsammans med Gunnel och Anders över och drev gården vidare som deltidsjordbruk. Gerth älskade gården och var mycket intresserad av jordbruk och framför allt jordbruksmaskiner.

Efter sin veterinärexamen jobbade han som regionvikarie i Jönköpings län men efter några år återvände han till hembygden, bildade familj och bosatte sig i Norra Hagby. Han jobbade i Torsås distrikt och blev där en omtyckt veterinär. Även om han hade många sjukresor inplanerade under dagen tog han sig alltid tid att lyssna och prata med oroliga djurägare. Om det fanns en intressant maskin på gården blev kanske besöket lite längre än planerat.

Med sitt vänliga och hjälpsamma sätt skaffade sig Gerth många vänner. Omsorgen om nära och kära var alltid stor. Gerth tog sig alltid tid att lyssna om man ville ha ett råd. Med den erfarenhet och kunskap som han hade, vägde hans ord tungt.

Vi känner en stor tacksamhet över att fått lära känna Gerth och känner idag en stor saknad och tomhet. Vi har många ljusa minnen från vår tid tillsammans med Gerth som när vi arbetade på gården och skörden var bärgad eller när vi fiskade kräftor och grillade vid Ljungbyån.

Våra tankar går främst till hustrun Gunnel Dahlberg och barnen Åsa och Per Dahlberg med familjer.

Gunnel och Anders Andersson

Maria och Jenny Svänero med familjer

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.