GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Var det någon man ville hålla i handen när livet ibland kunde vara svårt så var det Thomas”

Thomas Ekman, Uppsala, har avlidit i en ålder av 73 år.
Publicerad 22 oktober 2021

Thomas Ekman föddes i Oskarshamn året 1948. Han var en mycket välkänd profil i vår stad under den tid han levde och verkade här. Han har haft ett gediget CV på sin meritlista som få kan uppnå. Thomas började sitt arbetsliv på, som det då hette, Televerket. Där var han bland annat teletekniker, arbetsledare och kursansvarig. På företaget ISS arbetade Thomas som distriktschef och platschef bland annat på länssjukhuset i Kalmar.

Under ett antal år var Thomas politiskt aktiv för Moderaterna med uppdrag i både kommunfullmäktige och socialnämnden där han var andre vice ordförande.

Åren 1989–1990 genomförde Thomas en teologisk utbildning i Uppsala och det blev grunden till Thomas stora livsverk. Efter denna utbildning fick Thomas tillfälle att arbeta med sin starka tro bland annat som pastor i Missionskyrkan. Han var ansvarig för LP-kontakten i Oskarshamn under tre år. Många känner Thomas som hockeypastorn när han under fem år bedrev konfirmationsundervisning i samarbete med IKO. Han var också ledare för den sociala gruppen i klubben där jag själv hade förmånen av att få arbeta tillsammans med honom.

2011 flyttade Thomas med familjen till Uppsala där han fram till sin sjukdom arbetade i olika verksamheter bland annat som verksamhetsledare för Hela människan.

Personligen har jag känt Thomas i många år. En mer gedigen och genomsnäll person får man leta efter. Thomas såg alltid möjligheter med livet, även i svåra perioder i livet var han positiv och hittade alltid vägar ut. Var det någon man ville hålla i handen när livet ibland kunde vara svårt så var det Thomas. Hans orubbliga tro på Gud och hans lika orubbliga tro på ett liv efter jordetiden gjorde Thomas till den unika människan som han var. En varm tanke går till Thomas fina familj med hustru och barn.

Jan Johansson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.