”Ulrika var öppen, vänsäll och hade förmågan att locka fram skratt och glädje”

Vår mångåriga nära vän och frände Ulrika Growitz har avlidit i Wiesbaden i Tyskland vid en ålder av 81 år.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 4 mars 2023

Ulrika kom som helt liten till gården Nickamåla i Vissefjärda, där hon växte upp tillsammans med föräldrar och tre syskon. Hon avlade realexamen vid Emmaboda Realskola 1958. Redan som ung flyttade hon till Tyskland, där hon arbetade som receptarie och bildade familj. Men hon behöll kontakten med sin hembygd genom sommarhuset i Törestorp utanför Vissefjärda.

Vi kände henne redan från barndomen som vår kusin och klasskamrat. Vi minns hennes stora leende och det burriga rödlätta håret. Ulrika var en mycket speciell person. Vi minns med stor saknad hennes fina humor och härliga berättarglädje. Inte minst genom dessa egenskaper fick hon en stor vänkrets som hon ofta samlade i sommarhuset i Törestorp vid sjön Törn.

Hon kunde den ovanliga konsten att framställa vardagen och de vardagliga händelserna med en glans av glädje och sammanhang. Ulrika var öppen, vänsäll och hade förmågan att locka fram skratt och glädje.

Vi saknar henne så mycket.

Gösta Hultén

Lena Hultén Sonne

Siv Johansson

Harry Johansson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.