GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Tore var omtyckt, arbetsam och rak”

Min vän och kamrat, Tore Aktorsson, avled i sitt hem i Rugstorp på morgonen den 26 augusti, 84 år gammal, efter en tids sjukdom, som successivt tog hans krafter.
Publicerad 12 september 2022

Tore och jag var vänner sedan många år, runt 1950 utkämpade vi många friidrottsduster på lagårdsplanen. Det gällde höjd, längd, kula spjut och så vidare. Flera rekord sattes under den perioden. Stavhopp med vässad krakstör var 220 centimeter. Mellan tävlingar fångade vi kråkfågelungar, vilka kommunens förtroendeman högg av benen på och vi fick skottpengskvitton. 50 öre för skata och kaja, en krona för kråka. Det var en tid då det blev glest med skator.

Tore övertog gården efter föräldrarna och skötte denna med mjölkkor, senare med ungdjur, och då tillsammans med sambon Karin Fransson. Tore var inte jägare efter att vi hade reducerat kråkfågelstammen men är ändå delaktig i ett ”rekord” i jaktarrendes längd. Min far arrenderade av Tores far, jakten på fastigheten 1935. Jag övertog arrendet 1990 och nu är det min son som står för det. Om bara 13 år når man 100 år!

Tore var omtyckt, arbetsam och rak.

Vi är många som saknar honom, främst sörjes han av sambon Karin och systersonen Tomas.

Kurt Ericson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.