Till minne av Gunnar Malmberg

Familj • Publicerad 18 mars 2010

Gunnar Malmberg har fått sluta sina dagar. Han var sin hembygd trogen och var in i det sista aktiv i många uppdrag. Gunnar fick ett långt liv och skulle i april ha fyllt 91 år.

Gunnar föddes i Blomstermåla den 24 april 1919. Föräldrarna, Alma och Ernst Malmberg, var innehavare av handelsboden i Blomstermåla och Gunnar var fjärde barnet i en syskonskara av fem barn. Han tillhörde sedan sin tidiga ungdom missionsförsamlingen i Blomstermåla, numera Ålemsbygdens missionsförsamling. I församlingen var Gunnar engagerad i många olika uppdrag; ordförande; barn- och ungdomsledare; studiecirkelledare; reseledare och på sista tiden ledare för den ekumeniska seniorsångarna.

I sitt yrkesliv arbetade Gunnar under många år som kamrer på Boman och Johansson i Blomstermåla och senare på Press och Plåt i Oskarshamn. Gunnar var begåvad med stor humor och var alltid snabb i replik, hade energi som få, kreativitet och initiativförmåga och kunde skapa engagemang och gemenskap inom nästan vilket område som helst. Han var nyfiken på livet, hade en varm och livsbejakande tro på Gud som tog sig utryck i en utgivande kärlek till de människor han mötte på sin livsväg.

Gunnar trivdes som bäst när han kunde vara aktiv och hade fullt upp att göra. Hans familj, vänner och engagemang i diverse uppdrag var det som höll Gunnar vid liv. När livskraften tog slut tog också livet slut för Gunnar. Den 20 februari fick han lugnt och fridfullt somna in i sitt hem.

Gunnar är saknad av familj, släkt och många vänner. Han fattas oss men lever kvar i våra hjärtan.

Margit Johansson

syster, Södra Vi

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.