unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Till minne av Birgitta Friberg

Birgitta Friberg, Färjestaden, har avlidit i en ålder av 84 år.

Det började med att några från klass 3h i Ängöskolan 1944 fick för sig att år 2009 försöka återsamla klassen. Vi blev 15 gamla elever som samlades denna första gång däribland Birgitta som snart angav tonen och förnöjde oss med historier om sitt kringflackande liv som präst i Svenska Kyrkans tjänst.

Träffarna har fortsatt varje år och vid några tillfällen har vi varit hos Birgitta och Staffan i deras underbara stuga på Öland.

Hennes berättelser om möten med människor här och var i Sverige både överraskande och chockande men var alltid raka och intressanta.

Boken som hon skrev om sitt liv visar på hennes stora intresse för omvärlden i både stort och smått samt även hur svårt det ibland kan vara verkande i kyrkans värld.

Vi som har fått ta del av hennes livserfarenheter är tacksamma för vår tid tillsammans och beklagar Staffan och efterlevande hennes bortgång.

Rolf Hultqvist för vännerna i klass 3h