GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Tiden på Folktandvården på Smålandsgatan var en glad och trevlig tid”

Vår kära vän och kollega Christina Eriksson, Lindsdal, före detta tandhygienisten på Folktandvården på Smålandsgatan i Kalmar, har lämnat oss. Hon somnade in lugnt och stilla efter en tids sjukdom i en ålder av 69 år.

Christina var född i Folkeslunda på Öland, där hon och den övriga familjen har sitt kära sommarhus kvar. Christina utbildade sig till tandhygienist i Falun, Dalarna. Hon flyttade sedan till Stockholm där hon träffade en stilig värmlänning som blev hennes man Lars.

I Stockholm föddes också deras första barn Sofia. Lars arbetade som lärare vid Linneuniversitetet, så det var ganska bra att bo i Kalmar. Christina fick en tjänst som hygienist på Folktandvården på Smålandsgatan och här föddes deras andra dotter Emelie, som numera bor i Bollebygd och där har Christina sina två barnbarn. Dottern Sofia bor i Kalmar.

Tiden på Folktandvården på Smålandsgatan var en glad och trevlig tid. Vi som var längst bort i korridoren fick många glada skratt åt tokigheter som utspelades.

När Christina skadade sin axel och inte kunde arbeta med patienter, började hon på landstinget och då träffades vi på luncherna och skrattet var inte långt borta.

Arbetskamraterna och vännerna vid den tiden

genom Mait Svensson

Läs mer