GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Thomas tog sitt uppdrag på stort allvar”

Vi har nåtts av det tråkiga beskedet att vår förre landshövding Thomas Carlzon är död. Thomas kom till oss 2017 med ett stort engagemang och ambitioner att utveckla Länsstyrelsen Kalmar län till Sveriges bästa länsstyrelse.
Publicerad 15 augusti 2022

Thomas tog sitt uppdrag på stort allvar. Han ville vara ute i länet för att på plats träffa länets invånare och näringsliv. Han ville också använda länsresidenset som en samlingsplats för olika strategiska samtal, men även öppna upp denna för allmänheten lite hemliga byggnad genom att med jämna mellanrum bjuda in till öppet hus och öppen trädgård.

Thomas ville också engagera oss. I lunchrummet sågs han ofta i djupa samtal med medarbetarna. Han lärde oss vikten av att arbeta tillsammans för att lösa våra viktiga uppgifter på bästa sätt. Länsstyrelsens uppdrag är att tolka lagstiftningen, men också att vara en lyhörd, pålitlig och engagerad aktör. Thomas försökte hitta samförstånd inom lagens fyrkantiga ruta, utan att varje gång befinna sig mitt i den.

Med sitt stora hjärta och sociala sätt gjorde han sig mycket populär bland medarbetare och länsbor. Något som inte alltid uppskattades av den politiska sfären.

Vi saknar Thomas. Han gjorde Länsstyrelsen till en roligare arbetsplats. Nu går våra tankar främst till frun Catarina och hans döttrar.

Medarbetare på Länsstyrelsen Kalmar län

genom Christina Karlberg

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.