unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Teknik och bilar var hans stora intresse, både i arbetet och privat”

Eric Pehrsson, Kalmar, har avlidit efter en tids sjukdom 60 år gammal.
Eric Pehrsson blev 60 år.
Eric Pehrsson blev 60 år.

Eric växte upp i Nybro. Han tog studenten på Lars Kaggs fyraåriga tekniska utbildning 1980. Teknik och bilar var hans stora intresse, både i arbetet och privat.

Han började därför sin första anställning på Telub i Växjö som då levererade mycket till försvaret. Men för de flesta var han nog mest känd från sin anställning på Norden i Kalmar där han började redan 1983, som då var ganska nystartat genom sin avknoppning från Arenco. Med tiden blev han ansvarig för dataavdelningen, och även efter hand HR-chef. Eric reste också mycket inom jobbet. Jag minns att vår far gjorde en karta med alla platser Eric besökt under åren, och många nålar blev det.

Eric blev själv Kalmarbo 2007, efter att ha pendlat mellan Kalmar och Nybro i många år. I sitt hus på Stensö har jag förstått att han trivts mycket bra genom åren.

Trots att Eric jobbade mycket, tog han sig tid att hjälpa till med tekniska problem, bilreparationer etc. Vi är nog många som fått hjälp av Eric under åren. Intresset för bilar och teknik är något som vi båda delade, men vi kanske spelade i olika divisioner. Med åren blev Erics bilar både snabbare och mer tekniskt avancerade än mina.

Ett annat intresse som kom efterhand var svensk nutida militärhistoria. Vi har besökt många militära museer de senaste åren, senast nu i somras, Hemsö fästning utanför Härnösand. Jag har även haft förmånen att få resa med Eric utomlands. Bland de länder som vi besökt kan nämnas England, Tyskland och flera gånger till USA. Sista utlandsresan vi gjorde tillsammans var till Peking i Kina 2018.

Ett intresse som kom sent i livet för Eric var löpträning. Kanske var det slump eller tillfällighet som gjorde detta. Men många av hans vänner och grannar minns säkert Eric som morgontidig genom löpträning runt Stensö och Kalmarsundsparken.

De sista åren kämpade Eric tappert mot sin sjukdom, men till sist blev den honom övermäktig. Det är med stor sorg och saknad jag skriver. Jag är tacksam för allt.

Peter Pehrsson, lillebror