GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Stig var en mästare i att sätta ihop musik som var till så stor glädje för våra stora lyssnarskaror”

Stig Hausenkamp, Nybro, har avlidit i en ålder av 86 år.

Första gången som jag, P O Johansson, och min fru Miriam mötte Stig Hausenkamp var 1974 då vi flyttade till egen villa i Hanemåla Nybro. En glad och mycket trevlig affärsinnehavare på Ica-menyn, som tog väl hand om sina kunder, och med åren skulle bli en mycket god vän till oss.

Stig hade en underbar humor, som gjorde att man ofta fick tänka till och begrunda hans varma skämt.

Han kom att under många år arbeta i affärsvärlden, först hos bröderna Astermarks, och sedan i egen butik belägen vid infarten i Hanemåla.

Under många år samlade Stig på alla slags grammofonskivor, ep, lp, cd och framförallt stenkakor (78-varvsskivor). Radio Nybro startade 1983 och några år senare när vännen Stig hade avyttrat sin butik, kom vi att träffas helt apropå uppe på torget i Nybro, och jag frågade ”Kan du och jag göra några musikprogram?”. Svaret kom direkt ”Det skulle vara roligt”.

Vi började att spela in 30-minutersprogram som fick heta ”Från min skivsamling”. Aldrig skulle jag kunna ana att vi under 25 års tid skulle sända ut 865 program i Radio Nybro.

Var 14:e dag bandade vi två program, och varje fredagskväll gick detta musikprogram ut i radion. Vi möttes nästan alltid hemma hos Stig och Margareta på Trollegatan och dessa lyckliga år finns för evigt i våra minnen. Stig var en mästare i att sätta ihop musik som var till så stor glädje för våra stora lyssnarskaror. Brev och telefonsamtal vittnar om att Stig var väldigt populär. Lars-Ivar Karlsson som också var medarbetare i Radio Nybro, kom också att spela in många program ihop med Stig.

Som avslutning vill vi framföra vårt varma tack till en varmhjärtad radiopratare, för allt han gjort för våra lyssnare, och tack till Stigs fru Margareta som servat oss med så mycket gott under så många år.

P O Johansson och Lars-Ivar Karlsson