GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Som hustru, mamma och mormor var Ann-Christin alltid kärleksfull”

Ann-Christin Brodin, Uppsala, har avlidit i en ålder av 77 år. Hon sörjs närmast av mig – maken Göran – barnen Anna och Karin, barnbarnen Alice och Amanda samt brodern Nils Carlström.
Publicerad 27 oktober 2022
Ann-Christin Brodin, Uppsala, har avlidit i en ålder av 77 år.
Ann-Christin Brodin, Uppsala, har avlidit i en ålder av 77 år.Foto: Privat

Ann-Christin växte upp på bondgården Ravelsbygd, Nybro, och var yngst bland fem syskon. Hon gick i skola i Flerohopp och Nybro. Efter realexamen började Ann-Christin arbeta inom vården, först som sjukvårdsbiträde i Växjö, Vadstena och Linköping. 1969 tog hon sjuksköterskeexamen i Västerås.

I Uppsala fick vi vår första gemensamma lägenhet. Hon anställdes på Akademiska sjukhuset där hon arbetade i drygt 20 år. 1974 gick hon lärarutbildning på SIHUS och undervisade sedan på sjuksköterskeskolan i Uppsala. Några år senare vidareutbildade hon sig till distriktssköterska och arbetade därefter i primärvården, på Flogsta vårdcentral där hon verkade i mer än 20 år – även några år efter pensionering.

Omdömen över henne var att hon hade stor lyhördhet, empati och professionalitet, hade lätt att få kontakt med människor, var noggrann och fick med tiden en avsevärd bredd i sin yrkes- och människokunskap. Hon var omtyckt av såväl patienter som arbetskamrater.

Som person var Ann-Christin nyfiken, positiv och aktiv. Familj och vänner var det viktigaste liksom naturen. Hon trivdes i skogen – vid sommartorpet Brotorp, och därefter vid vårt älskade fritidshus Kågarbol. Hon plockade bär, blommor och svamp. Dessutom var hon duktig på att baka, renovera, klä om möbler, laga mat, väva, sy samt odla blommor och grönsaker. Som hustru, mamma och mormor var Ann-Christin alltid kärleksfull. Hon hade en underfundig humor och glimten i ögat. Därutöver var hon generös och tillåtande. Dörren stod alltid öppen för vänner, barnen, barnens kompisar och barnbarnen. Barnbarnen har alltid varit mycket med sin mormor. Hon hjälpte till med barnpassning och hämtning på förskola. Hon lekte och lät dem vara med och lära sig baka, vara i skog och natur, samt odla i trädgårdslanden. Ann-Christin var händig och praktisk, hade sinne för färg och form och tyckte om att med stil inreda vårt hem från loppmarknader och auktioner. Även som pensionär var hon ung i sinnet.

Ann-Christin kommer att saknas av oss alla. Samtidigt lämnar hon ovärderligt många ljusa och fina minnen efter sig.

Familjen genom Göran Brodin och brodern Nils Carlström med familj

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.