GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sofia, 30, hittade kärleken på Vallen – nu är hon tvåbarnsmamma i USA

Sofia Hedlund förälskade sig i en amerikan på besök i Kalmar för elva år sedan. I dag heter hon Sofia Penner, bor i North Carolina och har nyligen blivit tvåbarnsmamma.
Charlotte, North Carolina/Kalmar • Publicerad 28 oktober 2022
Sofia Penner och Dylan Penner, Charlotte, North Carolina, USA, fick den 18 augusti en son som heter Dustin Penner. Vikt 3883 g, längd 54 cm. Syskon: Liana, 2,5 år. Sofia kommer från Kalmar och hette Hedlund som ogift.
Sofia Penner och Dylan Penner, Charlotte, North Carolina, USA, fick den 18 augusti en son som heter Dustin Penner. Vikt 3883 g, längd 54 cm. Syskon: Liana, 2,5 år. Sofia kommer från Kalmar och hette Hedlund som ogift.Foto: Privat

Hur mår guldklimpen?

– Dustin mår kanon. Han fann sig snabbt till ro och är väldigt nöjd och glad. Än så länge, haha!

Föddes han på beräknat datum?

– Nej, han hade inte så värst bråttom. Han var beräknad till den 9 augusti men kom inte förrän den 18.

Är han född i USA?

– Ja, både han och Liana är födda här i USA. Vi är väldigt nöjda med hur det har fungerat på förlossning och BB.

Vad gjorde Liana när ni åkte till förlossningen?

– Hennes farmor och farfar bor bara tio minuter bort så hon var hos dem. Sedan kom hon och hälsade på varje dag och var jätteglad över att få träffa sin lillebror.

Storasyster Liana med pappa Dylan Penner och lillebror Dustin. Lillebror är så pass liten att han mest sover eller hänger med medan Liana gärna styr och ställer. ”Han är bättre på att sova än vad Liana var och ibland är det svårt att underhålla henne. Men hon går på förskola tre dagar i veckan och då blir det paus både för henne och oss”, säger Sofia Penner.
Storasyster Liana med pappa Dylan Penner och lillebror Dustin. Lillebror är så pass liten att han mest sover eller hänger med medan Liana gärna styr och ställer. ”Han är bättre på att sova än vad Liana var och ibland är det svårt att underhålla henne. Men hon går på förskola tre dagar i veckan och då blir det paus både för henne och oss”, säger Sofia Penner.Foto: Privat

Vad tycker hon om att ha fått ett syskon?

– Hon älskar bebisar så vi var rätt säkra på att hon skulle bli en jättebra storasyster och det är hon. Hon är snäll mot honom och om han inte är i närheten så undrar hon var han är.

Visste ni att det skulle bli en kille?

– Ja, det fick vi reda på i vecka 18 och då valde vi också namnet. Eftersom pappa heter Dylan, farfar Darryl och gammelfarfar David ville vi ha ett namn som börjar på bokstaven D. Vi fastnade för Dustin i förnamn. I mellannamn blir det Barrett eftersom är ett familjenamn.

Blir det dop eller namngivning?

– Det blir ett dop framöver. Då tänkte vi även passa på att döpa Liana. Vi har inte hunnit eller haft möjligheter på grund av pandemin och nu kan vi kombinera barnens dop och göra ceremonierna samtidigt.

Dustin Penner med sitt gosedjur elefanten.
Dustin Penner med sitt gosedjur elefanten.Foto: Privat

Du kommer från Kalmar och bor i North Carolina, hur gick det till?

– Jag och Dylan träffades på Vallen i Kalmar 2011. Jag hade precis tagit studenten och han och fyra kompisar reste genom Sverige. Deras reserepresentant hade tipsat dem om att det skulle finnas en vikingastad i Kalmar men Salve hade lagts ned vid det laget. Vi bestämde oss för att träffas dagen efter och dagen innan de åkte vidare till Köpenhamn gick vi på en riktig dejt. Sedan höll vi kontakten från och till och efter ett halvår reste jag till USA för att träffa honom. Vi hade ett distansförhållande i tre år innan jag flyttade till USA. Vi bor i ett familjeområde i staden Charlotte i North Carolina sedan 2015, först bodde vi i lägenhet men i hus sedan fyra år.

Vad arbetar du med?

– Jag jobbar med hästar på ett försäljningsstall/ridskola som ryttare och ridlärare. Jag är ganska flexibel med hur mycket jag arbetar. Dylan jobbar hemifrån och har bara varit ledig första veckan med Dustin. Själv har jag inte satt något startdatum utan stannar hemma tills jag känner att det fungerar att börja jobba igen.

Hur ofta kan du hälsa på i Kalmar?

– Innan vi fick barn åkte jag hem till Sverige en gång om året och stannade i cirka två veckor. Liana föddes precis innan pandemin slog till på allvar, den 29 februari 2020 och sedan dess har vi bara varit i Sverige en gång. Mina föräldrar kommer hit en eller två gånger om året och stannar två, tre veckor varje gång. De har nyss varit här och träffat Dustin för första gången, och Liana för tredje gången. Mamma och jag skriver till varandra varje dag, vi skickar bilder och har videosamtal då och då.

Vad händer i helgen?

– Vi ska nog vara hemma och förbereda oss för halloween. Det är Lianas favorithögtid och hon har sedan länge bestämt att hon ska klä ut sig till vampyr. På söndagarna är det alltid familjemiddag hemma hos Dylans föräldrar. Då kommer även hans två systrar att vara där. Mestadels av dagen blir det säkert att kolla amerikansk fotboll, vilket är roligare för Dylan än för mig, haha!

Dustin Penner är redo för sitt första halloweenfirande.
Dustin Penner är redo för sitt första halloweenfirande.Foto: Privat

...

Vill du också visa upp din guldklimp på familjesidorna?

Fyll i formuläret här.

Guldklimpar är ett redaktionellt material och kostar inget.

...

Läs de senaste intervjuerna med nyblivna föräldrar:

Anna Mi MatzénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.