GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Saknaden efter Kent är stor bland yrkesutövare och vänner inom övriga”

Sjöingenjör Kent Pettersson, Oskarshamn, har lämnat oss släkt och vänner i en ålder av 81 år.
Publicerad 28 september 2022

Kent Pettersson – den borne sjöfararen – kom från uppväxt i Roslagen. Han kände och uttalade gemenskap med skärgårdens- och kustens folk, liksom senare som sjöman också med oceana sjöfarare och dito innevånare, under långa resor med fartyg och vid vistelser i land.

Kent var förmodligen samma lugna och trygga människa då som vi senare fick lära känna som landanställd inom hamnverksamhet och i fritidssammanhang. Han blev och var teknisk chef/hamningenjör på hamnar vid Smålandskusten. Också vi andra inom sjöfartsskrået/gebitet uppskattade Kents lugna och trygga sätt kombinerat med humor när så var lämpligt.

Angående verksamhet kände Kent stolthet att med vd varit delaktig i hemmahamnens utveckling. Saknaden efter Kent är stor bland yrkesutövare och vänner inom övriga kamratkretsar. Minnen om hur han var finns av dem som är kvar.

Med hopp om gemensamma framtida seglatser.

Roland Flemk, Mönsterås

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.