GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rustan Svensson

Publicerad 13 maj 2022

I Ålems kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Rustan Svensson.

Kantor Gunilla Hammarlund inledde akten med att på piano spela Bridge over troubled water av P Simon varpå hon till eget pianoackompanjemang sjöng Öppna landskap av U Lundell. Unisont sjöngs psalm 249. Komminister Peter Wärnlund höll griftetal över orden i Psalt 23:1-4 och förrättade överlåtelsen. Selom Klu läste valda bibelord och barnbarnet Emma Svensson framförde som solosång Vem kan segla förutan vind till pianoackompanjemang av dottern Linda Cederquist. Kantorn sjöng Gabriellas sång av P Bäckman/S Nilsson till eget pianoackompanjemang och därpå följde begravningsbön och Vår fader. På saxofon spelade Benny Petersson tillsammans med kantorn på piano O, store Gud av C Boberg. Unisont sjöng de församlade psalm 304 och därpå tog de sörjande ett sista farväl. På piano och saxofon framfördes Amazing grace och som avslutning på akten spelade kantorn Tröstevisa av B Andersson på orgel.

Blommor märktes från tränare och starka seniorer på Lilla gymmet, Aktieklubben DE18 och Timmernabbens båtsällskap.

Gåvor var lämnade till Cancerfonden från bland andra Ålems hembygdsförening, Aktieklubben DE18 och Timmernabbens båtsällskap.

Minnesstund hölls på Nabbens rökeri.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.