GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Roddy Oscarsson

Publicerad 18 november 2022

I Högby kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Roddy Oscarsson, Sandby.

Akten inleddes med att Strövtåg i hembygden med Mando Diao spelades varpå barnbarnet Linnea Eklund som solosång framförde Himlen är oskyldigt blå av T Gärdestad. Unisont sjöng de församlade psalm 190. Officiant Monica Schreiner höll ett personligt griftetal utifrån orden i Psalt 23 och läste dikten Det kommer en dag då jag är borta av B Bäckström. Officianten förrättade överlåtelsen och läste valda bibelord och efter begravningsbön och Herrens bön tog de sörjande ett sista farväl medan kantor Elionor Petersson spelade Koppången och You raise me up på orgel. Efter slutbön och välsignelse sjöngs psalm 297 unisont och som avslutning på akten i kyrkan spelades Håll mitt hjärta av B Skifs. Vid graven lyste officianten frid och unisont sjöngs psalm 947.

Gåvor var lämnade till Åkerbo hästklubb och Vårdstiftelsen.

Unisont sjöng man psalm 297 Härlig är jorden.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.