GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Reiner hade ett stort och varmt hjärta som klappade för Klintagården på Öland”

Reiner Widäng, Kalmar, blev 79 år.
Publicerad 29 oktober 2021

Budet om Reiner Widängs bortgång berörde oss alla djupt trots att vi visste att han under flera år kämpat mot sin sjukdom. Reiner var till sin natur en handlingens man och hade många järn i elden och var en av de drivande krafterna i såväl arbetslivet som föreningslivet och fick alltid saker att hända.

Han var född i Nässjö och var tekniskt intresserad vilket gjorde att han utbildade sig till elektriker. Till Kalmar- och Ölandsområdet kom han först för att göra sin värnplikt på F 12 i Kalmar och fortsatte sedan som tekniker inom Flygvapnet.

Reiner hade ett stort och varmt hjärta som klappade för Klintagården på Öland, men även för hjälpverksamhet och var aldrig rädd för lite besvär. Han kunde sätta sig i en lastbil och köra hjälpsändningar till behövande barn nere i Europa, eller åka ut i landet för att hjälpa campingvärdar med sin verksamhet.

Under sina många år på Klintagården skaffade han och hans Ulla-Britt ett stort kontaktnät som de vårdade väl och deras arbete på Klintagården var välkänt och mycket uppskattat. Som anställd hos Sveriges Campingvärdar (SCR) arbetade han under många år med att besiktiga och klassificera campingplatser i hela landet.

I Riddare Templet S:t Johannes av Tempel Riddare Orden, blev Reiner medlem 1985 och blev en verklig pelare i vårt tempel. Han hade flera uppdrag i orden och innehade posten som kaplan och vice mästare i Kalmartemplet under 25 år, ända tills hans krafter tog slut. Samtidigt var han också drivande i underhållet och driften av vår fastighet på Storgatan 57 i Kalmar.

Bröderna och vännerna i RT S:t Johannes kommer att sakna skratten, skämten och den motor han var i vårt lokala tempel och minnas honom med tacksamhet för alla de roliga stunder vi fick tillsammans.

Våra tankar går till hans älskade Ulla-Britt och döttrarna Camilla och Zizzi och deras familjer.

Vännerna i RT S:t Johannes genom Rolf Lindström och Sören Svensson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.