Per-Olof Henricson

Publicerad 11 mars 2019

I pingstkyrkan, Borgholm, har begravningsgudstjänst hållits för Per-Olof Henricson, Borgholm.

Akten inleddes med att kantor Tore Nilsson spelade Amazing grace varefter psalm 672 ur Segertoner sjöngs unisont. Officiant Bengt Samuel Forsberg hälsade välkomna och unisont sjöngs psalm 302 ur Segertoner. Bengt Bjervås och Anni Bjervås spelade och sjöng Jag har hört om en stad av L Lithell och officianten höll ett personligt griftetal med utgång från orden i psalm 31:16 och ur Thimotheus brevet 4:6. Han förrättade överlåtelsen och läste valda bibelord om tryggheten i liv och död och Anni Bjervås sjöng till Bengt Bjervås ackompanjemang Där rosor aldrig dör av D Bergagård. Officianten förrättade överlåtelsen och unisont sjöngs psalm 663 ur Segertoner. Som avslutning på akten i kyrkan spelade kantorn Tröstevisa av B Andersson. I kortege körde man till Borgholms kyrkogård för gravsättning. När maka, barnen med familjer, övrig släkt och vänner tagit avsked och nedlagt blommor lyste officianten frid.

Blommor märktes från pingstkyrkan i Borgholm, pingstförsamlingen i Södvik och pingstförsamlingen i Kalmar.

Gåvor var lämnade till Missionen i Mendoza, Argentina, från bland andra Edsbyns pingstförsamling, Filadelfiaförsamlingen Delsbo, Filadelfia Södra Öland.

Minnesstund hölls i Pingstkyrkan.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.