GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Parallellt med yrkeslivet engagerade sig Anders i föreningslivet i Kalmar, främst i Kalmar Orienteringsklubb”

Anders Adebrant, Löttorp, har gått bort i en ålder av 79 år.
Anders Adebrant blev 79 år.
Anders Adebrant blev 79 år.
Foto: Privat

Anders växte upp på Ängö i Kalmar, som son till Ebbe och Carin Adebrant. Anders valde att utbilda sig till väg- och vatteningenjör och flyttade till Stockholm, där han träffade Eva och de bildade familj. Ett barn, Carina, föddes i Stockholm 1967 och efter att familjen flyttat till Kalmar föddes sonen Patrik 1970.

Anders var via sitt arbete som ingenjör involverad i många byggprojekt i Kalmar med omnejd, exempelvis byggandet av Ölandsbron och kom att ägna hela sitt yrkesliv åt liknande uppgifter. Han startade bolag tillsammans med en kollega, Mark- och Anläggningskonsult AB, som blev ett framgångsrikt företag.

Parallellt med yrkeslivet engagerade sig Anders i föreningslivet i Kalmar, främst i Kalmar Orienteringsklubb, där han var tävlingsledare och ordförande under många år. Han var en av de drivande i arbetet med den nya klubbstugan Tingbystugan utanför Smedby på 1980-talet. Dessutom deltog han aktivt i Kalmar Konstförening och hembygdsföreningen. Han var även ordförande i Högby IF, där han var drivande i uppförandet av den nya konstgräsplanen på ”Nya IP”.

Efter att hustrun Eva gått bort tidigt i cancer träffade han Lena Melin från Färjestaden, och de blev ett par och 2007 gifte de sig. Tillsammans flyttade de till Binnerbäck utanför Löttorp där de gemensamt byggde sitt drömhus intill dottern Carinas familj. I Lena fann han sin själsfrände. De gjorde många resor tillsammans och hade rikt umgänge med många fina vänner.

Tack vare hemtjänsten, som kom fyra gånger om dagen, kunde Anders trots sin sjukdom bo kvar hemma ända fram till slutet.

Anders lämnar ett stort tomrum efter sig och är saknad av främst Lena, av oss – hans barn Carina och Patrik och våra familjer. Även av Lenas barn och barnbarn, övrig släkt och många goda vänner.

Patrik Adebrant och Carina Nilsson

Läs mer