Annons

”Pär var en mycket pålitlig och förtroendeingivande person”

Pär Alnerud, Kalmar, har avlidit i en ålder av 71 år.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 5 september 2022
Pär Alnerud blev 71 år.
Pär Alnerud blev 71 år.Foto: Arkiv, Boris Erixson

Fick just det mycket dystra beskedet, att en av mina närmaste och mest sympatiska vänner, Pär Alnerud med signatur ALN i Flygvapnet, är död. Vi träffades första gången på flygskolan F 5 Ljungbyhed i augusti 1971.

Efter inflygning på J 35 Draken på F 16 Uppsala hamnade vi på F 12 Kalmar 1973. En fantastisk tid som nu känns som ett annat liv. Pär flög senare även helikopter i Marinen, flög Spaningsviggen på F 17 Kallinge och avslutade pilotkarriären som SAS-kapten.

Annons

Pär var min rotechef den 2 augusti 1975, när vi avvisade Air Force One med president Ford och Henry Kissinger ombord.

Pär var ingen elitidrottsman, men vid ett tillfälle slog han alla andra vid F 12:s fredagsorientering, som den gången var förlagd till Stensö. Alla var mycket imponerade.

Pär var en mycket pålitlig och förtroendeingivande person och var en av de få som jag skulle kunna tänka mig att låna ut min bil till. Och naturligtvis litade man på honom till hundra procent när han var rotechef.

Pär hade en mycket driven självkritik och älskade att berätta när han hade dabbat sig. Samtidigt var han mycket kunnig och allmänbildad och jag har aldrig kommit på honom med att ha haft fel. Alla tips och råd från honom har stämt och fungerat klockrent.

Per Jelkne, Norrköping

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons