GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Pappa fanns alltid där för oss i familjen att rådfråga, hjälpa och stötta”

Vår pappa Tage Söderström, Emmaboda, har vid en ålder av 91 år avlidit och lämnat vår familj i stor sorg och saknad.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 19 januari 2023
Tage Söderström, Emmaboda, blev 91 år.
Tage Söderström, Emmaboda, blev 91 år.Foto: Privat

Tage föddes i Kiruna 15 mars 1931. Han växte upp i en stor barnaskara hos sin mormor och morfar. Redan som ung var han målinriktad och driftig. Hemmet var fattigt och för att ha råd att studera arbetade han med att hugga ved och köra ut mjölk. Efter en avslutad verkstadsutbildning jobbade han i gruvan och drev ett eget företag. Pappa var en aktiv mångsidig man med många järn i elden och flera olika intressen. De största var skidåkning, jakt och fiske. Han var en duktig skidåkare och deltog framgångsrikt i många skidtävlingar.

1953 träffade Tage Ulla. De gifte sig och fick två barn, Inger och Gunilla. 1959 omkom Ulla i en tragisk olycka. Svärföräldrarna hjälpte Tage att ta hand om barnen. Svärfar John hade samtidigt fått tjänst som metodistpastor i Emmaboda. Tage bestämde sig för att tillsammans med flickorna flytta med dem dit. Han fick snart arbete på Gullbergs, sedermera Tornborgs, där han arbetade fram till pensionen. Först som svetsare sedan som förman. Efter en tid i Emmaboda träffade Tage Irma, som blev hans trogna livskamrat. De gifte sig och 1962 föddes sonen Torbjörn. Under åren utökades familjen med fem barnbarn och sex barnbarnsbarn.

Irma och Tage köpte en tomt vid havet i Hagbyhamn, där byggde de själva en sommarstuga. Det blev många lyckosamma fisketurer ute med båten i Kalmarsund. Irmas far hade jaktmarker där pappa kunde återuppta sitt jaktintresse. Älgjakten var en höjdpunkt varje år. Motion var viktigt för båda, gärna vandring i skog och mark eller en tur i längskidspåren. Bärplockning både i de småländska skogarna och på myrarna i Norrland.

När pappa gick i pension uppfyllde han sin dröm om att äga en egen skogsfastighet. De köpte ett litet skogsskifte i Träkniv utanför Vissefjärda dit Tage och Irma gärna åkte och arbetade i skogen.

Tage var en aktiv medlem i föreningarna Verda, Korpen och PRO, han arbetade även politiskt och fackligt. Tage och Irma var mycket engagerade och arbetade ideellt för IM, både i Sverige och utomlands.

Härlig dragspelsmusik hördes ofta från gillestugan på Nybrogatan när pappa spelade en vals på dragspelet. Det tog han gärna fram när det var fest och som ung spelade han på bröllop och dans.

När vi barn var unga deltog och följde han oss i alla våra aktiviteter. Pappa fanns alltid där för oss i familjen att rådfråga, hjälpa och stötta. Han var omtänksam och humoristisk alltid med glimten i ögat. Hittade gärna på något bus med barnbarnen

Vi minns honom med stor tacksamhet och saknad.

Gunilla Olausson Inger Williamsson Torbjörn Söderström

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.