GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Olle var alltid på gott humör antingen han vann eller förlorade”

Min arbetskamrat och vän, Olle Westin, Kalmar, har somnat in. Han blev 94 år.
Publicerad 24 september 2021 • Uppdaterad 24 september 2021
Olle Westin.
Olle Westin.
Foto: Privat

När Olle tog över rodret på Barometern och ville förändra dess utseende var jag en av dem som hjälpte honom. Jag fanns då som tecknare på annonsavdelningen. Vi började med att göra om de vinjetter till artiklarna som Tage Forsberg hade infört i början av 1950-talet. De nya blev bra tyckte vi, men det fanns andra som tyckte annorlunda. En deputation kvinnor från ”Husmodersföreningen” infann sig på chefredaktörens rum livligt protesterande mot en av vinjetterna som innehöll en tidningsläsande man och en kvinna som dammsög. Damerna kände sig kränkta och ville ha en förändring. Olle och jag funderade en tid. Så en dag sa han plötsligt ”du – vi byter” och det gjorde vi; kvinnan läste och mannen dammsög. Det räckte. Vi hörde aldrig något mer.

Olle ville göra något extra, något som andra tidningar inte hade. Så han kom på att det fanns plats till höger om Barometerns logotyp på första sidan. Där kunde man placera något – men vad? Vid den tiden hade Sveriges Radio något som hette ”Veckans Pausfågel”. Det tar vi, sa Olle, med påföljd att jag varje vecka ritade deras pausfåglar för placering i det lilla utrymmet på sidan ett.

Efter min pensionering 1995 träffades vi i ett litet golfgäng en gång i veckan under tio års tid. Mycket av tiden på banan gick åt till att leta bollar i skogen, men Olle var alltid på gott humör antingen han vann eller förlorade. Vi spelade om en ”tjuga”. På min bokhylla har jag en bild där han skinande visar upp alla ”tjugor” som han vann. Den bilden värmer mig dagligen och påminner mig om allt roligt vi har haft under åren som gått.

Harald Gamme, arbetskamrat och vän

LÄS MER:

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.