GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Nyfikenheten på människor präglade Jörgens liv”

Jörgen Bjerre, Billdal, har avlidit i en ålder av 75 år. Hans efterlämnar närmast makan Birgitta och barnen Markus och Lisa med familjer.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 17 december 2022
Jörgen Bjerre, Billdal, har avlidit i en ålder av 75 år.
Jörgen Bjerre, Billdal, har avlidit i en ålder av 75 år.Foto: Privat

Jörgen Bjerre föddes i Kalmar 1947. Där tillbringade han sina uppväxtår på S:ta Britas gata, tillsammans med brodern Bosse, mamma Ingrid och pappa Stig som var stadsnotarie. Jörgen blickade ofta tillbaka på ungdomsåren som en tid fylld av vänskap och upptåg. Barnasinnet behöll han livet ut.

Efter universitetsstudier i Lund återvände Jörgen till Kalmar. Där fick han dottern Lisa med sin första hustru Marianne. Efter att de gått skilda vägar flyttade Jörgen till Göteborg, där han träffade Birgitta. De gifte sig 1984 och fick sonen Johan. Några år senare kom sonen Markus. Johan gick hastigt bort sex år gammal. I sorgen sökte Jörgen stöd i Lindome kyrka, där han fann fina vänner och kom att engagera sig under många år.

Efter en karriär på Volvo bytte Jörgen spår 1991 och började på studieförbundet SKS, sedermera Sensus. Han blev chef för avdelningen i Göteborg och under Jörgens ledning blomstrade både personalen och verksamheten.

Nyfikenheten på människor präglade Jörgens liv. Oavsett om han befann sig på promenad i hemmakvarteren i Billdal, eller på resande fot i en indisk storstad, inledde Jörgen samtal med vem han än stötte på.

Efter pensionen startade Jörgen företag. Tillsammans med Birgitta bakade han knäckebröd efter eget recept. Brödet såldes till restauranger och butiker i Göteborg under varumärket Bjerrebröd. Det roligaste tyckte Jörgen var att sälja på marknad, där det bjöds många tillfällen till möten.

Skrattet var alltid nära i Jörgens sällskap och han var en historieberättare av rang. Även musiken tog stor plats i hans liv. Självlärd kunde han utan stöd av noter ta ut de flesta låtar på både piano och gitarr. Periodvis spelade han även dragspel.

Jörgen trivdes bäst nära naturen, och vid havet där han fiskade och badade. Favoritplatsen var sommarstugan strax norr om Kalmar. Där tillbringade han och Birgitta mycket tid, ofta med besök av barn, barnbarn och kära vänner. Vi är många som saknar Jörgens värme, omtänksamhet och hans kärlek till livet.

Lisa Bjerre, dotter

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.