GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Mr Elajo har gått ur tiden, hans gärning kommer att bli ihågkommen för evigt”

Alf Josefsson, Oskarshamn, har avlidit i en ålder av 90 år.
Publicerad 28 augusti 2020 • Uppdaterad 28 augusti 2020
Foto: Privat

”Ingenting är omöjligt – ibland tar det bara lite längre tid.” Alf Josefsson hade en enorm drivkraft att utveckla sitt företagande. Redan som elektriker var han en driven ackordsarbetare, vilket påverkade hans sätt att omge sig med människor som han visste kunde prestera. Han var något av en perfektionist och det kom att genomsyra hela företaget. Han sa ofta att det är viktigt att sopa upp efter sig, det ska sitta i ryggmärgen.

Han var tidigt inne på att företaget skulle växa genom köp av elinstallationsföretag och redan i början på 1960-talet kom etableringar i Kalmar, Mönsterås, Jönköping och Nyköping vilket sedan fortsatte på flera orter. Flera av de medarbetare som anställdes på 1960-talet fick vara med om en fantastisk utveckling, då Alf oftast gav förtroende och ansvar till dessa och lyfte upp dem till arbetsledare och platschefer inom koncernen. Detta blev något som lever än i dag och kallas ”Elajoandan”. Grundpelaren var Alfs tydliga ledarskap och hans förmåga att bygga sammanhållning och trivsel mellan arbetskamrater.

Företaget var och förblev familjärt även när företagsgruppen växte sig större och starkare. De nya som kom in blev väldigt snabbt invigda i denna anda. Alf, med sin drivkraft att utvecklas, gjorde att företaget och dess personal alltid skulle ligga i framkant med teknik, nyheter och utbildning.

Alf var en stark person med stor personlighet och ett sällan skådat entreprenörskap. Han styrde sina företag med en kall hjärna, ett varmt hjärta och en fast hand. Som företagets grundare var han involverad i koncernen till endast för några år sedan, där han sporadiskt deltog vid styrelsemöten och var en ständig deltagare på årsstämman.

Mr Elajo har gått ur tiden, hans gärning kommer att bli ihågkommen för evigt – tack Alf!

Stefan Svensson VD och koncernchef tillsammans med alla kollegor

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer