Minnesord över Sylve Olsson

Familj ,
Sylve Olsson blev 85 år.
Sylve Olsson blev 85 år.

Allas vår gode vän, Sylve Olsson, Färjestaden, har lämnat oss i stor saknad. Han blev 85 år.

Sylve var en vän utöver det vanliga. Han var en god familjefar och ställde alltid upp för sina vänner. Många föreningar hade Sylve som medlem.

Sylve föddes den 31 december 1934 i Kosta där han också påbörjade sin skolgång. Han arbetade även på glasbruket i Kosta och via glasbruket i Gadderås kom han till Nybro. Här arbetade han sedan på bilverkstad och därefter anställdes han på Ess-Hå musik i Nybro.

Sylve var mycket musikintresserad och under en tid körde han svenska artister på deras turnéer i södra Sverige, bland andra Owe Thörnqvist och Snoddas.

Efter Nybro blev det Kalmar där han började som kundmottagare på Carlströms bil. Efter tiden inom bilbranschen blev han skadereglerare på Skandia där han under många år utförde ett mycket uppskattat arbete.

Sylve hade många järn i elden. Han gick i flera år på Malkars gym, spelade golf, seglade och åkte skidor. Han var förr medlem i Kalmar Lions Club där han med liv och lust la ned hela sin själ i Lions hjälparbete. Därefter blev han medlem i Frimurarna där han genom gediget arbete satte outplånliga spår.

Sylve var alltid en glad, vänlig, uppmuntrande och hjälpsam person och hade alltid en rolig historia att berätta. Han var en hedersman av det ädlaste slaget och den finaste vännen i alla lägen.

Våra tankar går till Sylves familj; hustrun Gunnel och sonen Peter med familj.

Lollo Gratte och Olle Madebrink