unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Han brukade också ganska ofta klacka bollen därför fick han smeknamnet 'Klacke'”

Stig Johansson, Kalmar, avled den 13 maj, i en ålder av nära 86 år.

Stig levde sina första år i byn Skälleryd nära Ålem där hans föräldrar drev ett lantbruk. Därefter flyttade familjen till Fanketorp, 1,5 kilometer från Helgesbo och arrenderade ett lite större lantbruk då Stig var sju år. När Stig var tolv år köpte föräldrarna ett lantbruk i Tomteby några kilometer från Ljungbyholm som de brukade fram till 1960 då familjen flyttade till en fastighet i Kalmar.

Där bodde Stig tills han avled efter en olycka där han fick ett brott på höftleden, och vid sjukhusvistelsen tillstötte lunginflammation som han inte klarade.

I unga år arbetade han på Nygärde tegelbruk nära Smedby och sedan på Kalmar Varv. Han arbetade också på Skanska som svetsare när Ölandsbron byggdes. Några år var han sedan på en större industri i Halltorp någon mil söder om Kalmar.

Ett av hans fritidsnöje i ungdomen och fram till 35-årsåldern, var att spela fotboll. Han fick ofta förtroendet att lägga straffar så det var han tydligen bra på. Han brukade också ganska ofta klacka bollen därför fick han smeknamnet ”Klacke”.

Stig var en sympatisk och plikttrogen person som sörjes av undertecknad och grannar samt många Kalmarbor som han kom i kontakt med.

Vännen Bo Mårtensson