Minnesord över Sigge Wennlöf

Sigge Wennlöf, Kalmar, har gått bort i en ålder av 98 år. Han efterlämnar hustrun Ethel och sonen Nils ”Nisse”.
Publicerad 3 december 2019

Sigge kom till Kalmar mitt under brinnande världskrig 1943 och började arbeta på F12 som tekniker med bland annat Lansen och Draken. Kort därefter träffade han Ethel. Den unga flickan som först hade varit lite för ung, vann hans hjärta och förlovning och giftermål var ett faktum. Sedan dess har de troget hållit ihop under hela långa livet, lyckliga i det nybyggda huset som stod klart lagom tills Nils kom.

Samtidigt började Sigge spela tennis. 1988 startade han den i Kalmar så välkända Sigges Cirkus, en dubbelturnering som gick av stapeln på lördagar. ”Dubbel är dubbelt så roligt”, stod det på en av Sigges tröjor. Tennisen skulle komma att betyda mycket. I ett reportage i Kalmarposten berättar Sigge att han blev rejält uppvaktad av kamraterna inom Kalmar Tennisklubb strax före sin 90-årsdag: ”Jag ska försöka hålla ut ett par år till. Det är tack vare tennisen som jag har hållit mig så här spänstig.” Mycket riktigt, Sigge höll på tills han fyllde 92 år.

Sigge hann med ett långt yrkesliv. Då nedläggningen av F12 var i faggorna hörde Polismyndigheten av sig. Man ville ha över Sigge till Polisens fordonspark. Där blev Sigge kvar till något år efter ”fyllda pension”.

Fritiden fylldes med trädgårdsarbete och med resor till USA och Italien tillsammans med hustrun Ethel och i början med lille Nils och därmed tog även intresset för språk fart. Så sent som för något år sedan kunde Sigge sitta och läsa i olika böcker om det italienska eller engelska språket och självklart uppskattade han en god italiensk middag, gärna med ett glas vin tillsammans med sin kära hustru Ethel. Självklart gick familjen regelbundet på Kalmar FF:s matcher också.

Sigge var också hundfrisör på fritiden. Familjen hade två pudlar som Sigge reste runt och tävlade i dressyr med. Först kungspudeln Chappe och därefter mellanpudeln Bamse. Vid ett tillfälle kom frågan om en av pudlarna kunde gå längs en catwalk på en modeuppvisning. Sigge skojade om detta, och sa att det var hunden och inte han själv som fick gå bredvid den vackra modellen. Sigge själv var alltid stilig och proper. En riktig gammaldags ”gentleman”.

Under några av Sigges sista år kom ett nytt intresse in i livet, hunden Ocho, grannens bearded collie. Ocho var en mycket gladlynt och kärleksfull hund och det blev en ”perfect match” hos familjen Wennlöf som så hjärtligt ställde upp som dagmatte och daghusse på äldre dar. Sigges alla tennisbollar kom väl till pass igen ute i den välskötta trädgården.

Vi är tacksamma över att ha fått känna Sigge. Han hann fylla 98 och rundar man av kan vi ju säga att han blev 100 år.

Margareta Illerstig

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.