Minnesord över Maria Karlsson

Familj Artikeln publicerades

I sitt 92:a levnadsår har Maria Karlsson, Kalmar, avlidit efter en tids sjukdom.

I sitt yrkesverksamma liv började Maria som vårdbiträde vid Kalmar lasarett och utbildade sig sedan hos skräddare Franzén på Grattes i Kalmar. Maria började därefter på Grundströms Damkonfektion i Kalmar och arbetade som sömmerska och säljare till nedläggningen 1972. Maria anställdes 1974 som en de första kvinnorna vid Volvo Kalmarverken, då som montör och var anställd fram till sin pensionering.

Maria var mycket duktig på att sy och sticka förutom att hon skötte både barnen som hemmet. Hon hjälpte alltid till där det behövdes och sydde bland annat bröllopsklänningar, dräkter och barnkläder till de som bad henne om hjälp.

Maria var också intresserad av att resa och att se sig om i Europa samt ägna sig åt familjen, trädgården och båten. Makarna tillbringade mycket tid i skog och mark då de hade ett sommartorp. Det var svamp- och bärplockning samt odling av blommor och grönsaker på torpet.

1964 köpte makarna en egen fastighet i Kalmar som sköttes mycket omsorgsfullt. Maken Berndt avled 1995 och därefter skötte Maria både hus och trädgård själv och ställde alltid upp för sina barn och barnbarn när det behövdes.

Närmast sörjande är vi, sonen Willy och dottern Mary med respektive familjer samt övrig släkt och vänner.

Familjen genom

Willy Karlsson och Mary Karlsson