unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Minnesord över Leif ”Mollis” Åkesson

Leif ”Mollis” Åkesson, Kalmar, har lämnat oss i en ålder av 79 år.
Leif ”Mollis” Åkesson blev 79 år.
Leif ”Mollis” Åkesson blev 79 år.

Vi sågs senast i juni på vår årliga träff, denna gång hos Åkessons i Kalmar. Vi konstaterade att den piggaste av oss alla nog var Leif, som visserligen hade magrat lite men syntes må bra. Några veckor senare hade han fått en elakartad diagnos med ett mycket snabbt förlopp. Nu är han ofattbart nog borta.

Vi var studentkamrater 1960 i Malmö, på S:t Petri högre allmänna läroverk, Leif, Bengt, Åke och Karin som också blev Leifs hustru och tandläkarkollega. De båda var tillsammans drivande med bland annat spex inför julen på skolan med många fina idéer och inslag. Senare under några år på Wirum säteri, som de var sommargrannar med, vid julgranshämtning, julbord och uppträdanden av dem som deltog.

Leif och Karin tjänstgjorde som tandläkare med första valet Sollefteå där de två första barnen föddes. Efter tre år flyttade de till Ankarsrum. Omkring 1970 köpte de sitt blivande sommarparadis, Stensnäs, vid Gåsefjärden. Det blev till en fast punkt genom hela livet med barn och barnbarn med sjön, skogen och svampplockning inpå. Ett antal år efteråt gick flytten till Kalmar där Leif fick tjänst som tandvårdschef i landstinget. Båda engagerade sig senare i senioruniversitetet där de under många år undervisade i bridge och ledde även resor i norra Europa. Karin och Leif var medlemmar i IMCOS, International Mapcollectors Society, med säte i London. Det ledde till deltagande i åtskilliga årsmöten i flera länder. Leif samlade särskilt på historiska kartor över Skandinavien som lett till en diger samling. De båda var ett bra team kan man lugnt säga. Man fäste sig särskilt vid Leifs breda allmänbildning och den intensiva spirituella kontakt han bidrog med, med trygg ögonkontakt. I perioder var mötena glesa. En sak som slog en var att han hela tiden var samma goda personlighet med samma utseende genom åren. Han såg vuxen ut tidigt.

Nu går våra tankar till Karin och deras Sofia, Kristina och Erik med familjer. Minnet av Mollis är starkt och vi är glada att vi fick förmånen att lära känna honom. Han lämnar efter sig ett stort tomrum.

Åke och Berit Henning

Bengt och Ulla-Britt Roslund

Läs mer

Ny kårledare ska ge Frälsningsarmén en nystart

Oskarshamn

Ny kårledare ska ge Frälsningsarmén en nystart

Marina Bratterud: ”Det finns en öppen famn för alla.”

Resultat: Så gick det i helgens matcher

Sport

Resultat: Så gick det i helgens matcher

Här hittar du resultaten från helgens matcher.

Fotboll: KFF-stjärnan saknas mot Varberg

Allsvenskan

Fotboll: KFF-stjärnan saknas mot Varberg

Bergstrand: ”Det handlar om privata skäl”.

Göran Lundblads mördare ofredad – fånge bajsade i cell

Kalmar

Göran Lundblads mördare ofredad – fånge bajsade i cell

Hände i anstalten i Norrtälje.

CG: “IKO-fruarna ni ska följa på Insta – hon är the leader of the wags”

50 frågor och svar

CG: “IKO-fruarna ni ska följa på Insta – hon är the leader of the wags”

CG ställer frågor – och svarar på dem.

LIVE: Så slår coronaviruset mot länet – läget just nu

Coronautbrottet i länet

LIVE: Så slår coronaviruset mot länet – läget just nu

Här rapporterar vi löpande med anledning av coronavirusets framfart.