1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Minnesord över Leif ”Mollis” Åkesson

Leif ”Mollis” Åkesson, Kalmar, har lämnat oss i en ålder av 79 år.
Leif ”Mollis” Åkesson blev 79 år.

Vi sågs senast i juni på vår årliga träff, denna gång hos Åkessons i Kalmar. Vi konstaterade att den piggaste av oss alla nog var Leif, som visserligen hade magrat lite men syntes må bra. Några veckor senare hade han fått en elakartad diagnos med ett mycket snabbt förlopp. Nu är han ofattbart nog borta.

Vi var studentkamrater 1960 i Malmö, på S:t Petri högre allmänna läroverk, Leif, Bengt, Åke och Karin som också blev Leifs hustru och tandläkarkollega. De båda var tillsammans drivande med bland annat spex inför julen på skolan med många fina idéer och inslag. Senare under några år på Wirum säteri, som de var sommargrannar med, vid julgranshämtning, julbord och uppträdanden av dem som deltog.

Leif och Karin tjänstgjorde som tandläkare med första valet Sollefteå där de två första barnen föddes. Efter tre år flyttade de till Ankarsrum. Omkring 1970 köpte de sitt blivande sommarparadis, Stensnäs, vid Gåsefjärden. Det blev till en fast punkt genom hela livet med barn och barnbarn med sjön, skogen och svampplockning inpå. Ett antal år efteråt gick flytten till Kalmar där Leif fick tjänst som tandvårdschef i landstinget. Båda engagerade sig senare i senioruniversitetet där de under många år undervisade i bridge och ledde även resor i norra Europa. Karin och Leif var medlemmar i IMCOS, International Mapcollectors Society, med säte i London. Det ledde till deltagande i åtskilliga årsmöten i flera länder. Leif samlade särskilt på historiska kartor över Skandinavien som lett till en diger samling. De båda var ett bra team kan man lugnt säga. Man fäste sig särskilt vid Leifs breda allmänbildning och den intensiva spirituella kontakt han bidrog med, med trygg ögonkontakt. I perioder var mötena glesa. En sak som slog en var att han hela tiden var samma goda personlighet med samma utseende genom åren. Han såg vuxen ut tidigt.

Nu går våra tankar till Karin och deras Sofia, Kristina och Erik med familjer. Minnet av Mollis är starkt och vi är glada att vi fick förmånen att lära känna honom. Han lämnar efter sig ett stort tomrum.

Åke och Berit Henning

Bengt och Ulla-Britt Roslund

Läs mer

Torsås

Ingen ökning av orosanmälningar: ”Viktigt med aktiviteter”

Under sommaren har det varit lugnare i Torsås.

Mönsterås

Stort intresse för motocrossövning vid banan i Mörkeskog

90-tal ungdomar på plats i helgen

Se bilder och video från branden

Garagelänga totalförstördes i brand: ”Hade kunnat bli värre”

En polisanmälan är upprättad gällande grov mordbrand.

Branden på Storgatan

Oroliga grannar efter misstänkt grov mordbrand: ”Fruktansvärt otäckt”

Efter branden i centrala Färjestaden är många boende i området oroliga.

Kalmar

Lipödemdrabbade kräver: ”Vi behöver hjälp nu”

”Det vi gör nu är att hålla tummarna för ett snabbt och positivt besked.”

Öland

Brand i Färjestaden i natt – garagelänga övertänd

Under natten inkom ett larm om en brand i ett garage i Färjestaden.