GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Minnesord över Lars Klangh

Kyrkvärden i Döderhults kyrka, Lars Klangh, Oskarshamn, har avlidit 86 år gammal. Närmast sörjande är hustrun Inez som vårdat maken i hemmet.
Publicerad 30 oktober 2021

Lars Klangh var född i Kristdala. Han var under många år anställd som affärsbiträde hos Herzons i Oskarshamn. Han kom under de många åren att betyda mycket för familjen Herzon. Under senare år var han verksam som säljare i Säljbolaget och dess efterträdare på ett distrikt som omfattade en stor del av södra Sverige.

När Lars för mer än 20 år sedan engagerades i Döderhults församling var det en uppgift som han helhjärtat engagerades i. Lars invaldes i kyrkorådet och blev snart vald till kyrkvärd. Han stod helhjärtat och osjälviskt till förfogande när det gällde inköp till församlingens fastigheter. Han fattades aldrig i församlingens gudstjänster och för många, väldigt många, är mötet med församlingens gudstjänster förknippat med mötet med Lars. Han kom med åren att bli en trofast Frimurarbroder och under sina aktiva år fattades broder Lars sällan på någon av Oskarshamnslogens sammankomster. Han innehade Ordens tionde grad.

För honom fanns inget alternativ till Svenska kyrkan när det gällde kristen tro. Han talade ofta om sina uppväxtår i Kristdala och det inflytande som prosten Eric Meurling hade gjort på honom. Med stor respekt tänker vi på hans betydelse för Döderhults församling och på vad han betydde för sin maka Inez. Döderhults församling sörjer nu en av sina trognaste medlemmar.

Leif Norrgård, prost i Döderhult

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.