1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Minnesord över Karl-Erik Bigelius

Vi har nåtts av budet att lantbrukaren Karl-Erik Bigelius, Gunnarsbo, har avlidit i en ålder av 87 år. Med honom försvinner en omtänksam, rolig och generös person som under årtionden betytt mycket i många sammanhang, då inte minst för Centerpartiet i Kalmar kommun.

Karl-Erik Bigelius politiska engagemang började i Ryssby SLU-avdelning på 50-talet. När han nått mer vuxen ålder fortsatte det i Ryssby Centeravdelning där han fanns med i styrelsen under flera årtionden. På det lokala planet kan också nämnas förtroendeuppdrag inom Svenska kyrkan i Ryssby församling samt i bygdegården Fagerhults skola. Även Studieförbundet Vuxenskolan har fått ta del av Karl-Eriks tjänster.

När Kalmar kommun bildades 1971 invaldes Karl-Erik i skolstyrelsen. På ”skoluppdragen” fanns han sedan med ända fram till 1994. Under åren 1977 till 1991 var han ledamot i kommunfullmäktige där vi minns Karl-Erik som en tuff men saklig debattör.

Ett konkret resultat av Karl-Eriks politiska gärning lever i allra högsta grad kvar. Under slutet av 80-talet fanns förslag om att man skulle bygga nytt kök och matsal vid Rocknebyskolan. Ett liknande behov fanns vid det närliggande äldreboendet Enliden. Karl-Erik lanserade då tanken att bygga lite större vid äldreboendet och att skolbarnen kunde gå dit och äta. Inledningsvis möttes hans tankar av stort motstånd där Karl-Erik fick ta många tuffa samtal och debatter. I slutänden blev det trots allt som han föreslagit och Rockneby fick en verksamhet som visat på stora sociala vinster och sparat pengar åt kommunen.

För oss som kom in i kommunpolitiken som unga i slutet av 70-talet var Karl-Erik ett ovärderligt stöd. En god mentor är ofta det som krävs för att man skall komma in i arbete, och gemenskap så att man sedan orkar hänga kvar. En sådan var Karl-Erik. Alltid en rolig historia till hands och glimten i ögat, så kommer vi att minnas vår Kalle Bigelius.

Våra tankar går till frun Hjördis, barnen Ulf och Åsa samt barnbarnen Wilma och Moa.

För Centerpartiet i Kalmar kommun

Ingemar Einarsson

Anita Wollin

Anders Andersson

Läs mer

Begravningar

Erik Persson

I Heliga korsets kyrka, Kalmar, har begravningsgudstjänst hållits för Erik Persson.

Begravningar

Britt Hansson

I S:t Elavi Kapell, Borgholm, har begravningsceremoni hållits för Britt Hansson.

Begravningar

Jan Olov ”Job” Blomkvist

I Gärdslösa kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Jan Olov ”Job” Blomkvist, Gärdslösa.

Oskarshamn

SD vill införa språkkrav i äldreomsorgen

Lägger fram förslag i motion till fullmäktige.

Kalmar

Evas Kroppkakor öppnar i gästhamnen: ”Har blivit lite försenat”

Gästhamnen får ny verksamhet – hoppas att vara igång inom 14 dagar.

Tvingas välja bort annan mat

Bregottsatsning äter upp skolans matbudget

En halv miljon kronor skulle kunna sparas om Bregott valdes bort.