Minnesord över Bo Jangfalk

Familj Artikeln publicerades

Vår vän Bo Jangfalk, Oskarshamn, har stilla slutat sina dagar i en ålder av 87 år. Han sörjs närmast av hustru Birgitta, barn och barnbarn.

Bo var född och uppvuxen i Ödeshög i Östergötland. Inför sitt yrkesval studerade han vid Sparbanksskolan i Stockholm och sin första anställning inom bankväsendet var på Östgötabanken i Motala. Sedan gick flytten till Falun och anställning vid Sparbanken.

I Falun träffade han Birgitta som blev hans hustru. Därefter blev det några år i Västerås innan flytten till Oskarshamn i början av 1960-talet. Här fick Bo anställning vid Oskarshamns Sparbank, där han arbetade fram till pensioneringen.

Bo hade många intressen och stort umgänge. Tillsammans med familjen var det vandringar i fjällen och på hemmaplan dagliga promenader i skog och mark. På hösten svamp och bärplockning. Han var en ivrig motionär och vi har alla sett Bo med hustru Birgitta cykla genom stan. Ett stort intresse från tidig ungdom var musik och då framförallt jazz. Han spelade själv trombon och var i många år medlem i Oskarshamn Big band och senare i Oskarshamn Concert Band.

Ett annat stort intresse var golf. Han var en av grundarna till Oskarshamns golfklubb, som invigdes 1973. Många och trevliga blev rundorna på hemmabanan såväl som på alla resor till golfbanor utomlands.

Vi är tacksamma för all trevlig samvaro.

Bo och Margareta Hedbäck

Kaj och Ingeborg Nilsson