Annons

”Med Sven i jaktlaget blev jakttornen raka och stabila”

Återigen har ett dödsbud nått mig, en god vän och kamrat har nyligen lämnat oss. Denna gång är det Sven Hedström i Rockneby som blev 93 år.
Publicerad 2 juli 2022

Vi var medlemmar i samma jaktlag i Abbetorp fram till 2015. Ledsamt nog för Sven gick hans hustru Eia ty ärr bort några månader före honom.

Efter förändringar i sitt förra jaktlag kom Sven med mark och söner till oss 1997. De visade direkt vilken tillgång de skulle bli för oss. Arbetsvilliga, duktiga raka och ärliga. Sven och jag vinterfiskade ganska mycket, många gäddor följde med oss hem och blev till filéer. En vår höll vi på i längsta laget, isen började ge med sig, men vi kom iland utan att bli våta.

Annons

Sven var finsnickare, resemontör i bankinredningar, biografsalonger och liknade uppdrag i södra halvan av landet, fram till sin pensionering. Med Sven i jaktlaget blev jakttornen raka och stabila. Det enda misslyckande han drabbades av var väl att lära mig dansa foxtrot, tango och liknande danser när Eia och han ledde en sådan kurs i biografen i Rugstorp. (Jag var i stort sett obildbar.)

Sven hjälpte mig att lägga nya golv i den lägenhet i norra länsdelen som min fru och jag flyttade till från villan i Bräntorp. Golven är fortfarande lika fina. Sven och Eia sålde sin villa i Alsterbro för en lägenhet i Kalmar. Sista tiden bodde de på ett kommunalt särskilt boende. Under de senare åren höll vi främst kontakt via telefon, Eia svarade oftast och lämnade sedan över till Sven. Jag saknar dem båda och sörjer tillsammans med sönerna, släkt och vänner.

Kurt Ericson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons