GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Mats var vännen och kollegan som alltid ställde upp”

Mats Persson, Kalmar, har gått bort i en ålder av 60 år.
Mats Persson blev 60 år.
Mats Persson blev 60 år.
Foto: Hans Olofsson

”Mats fanns med i många musiksammanhang”

Vår vän och spelkamrat Mats Persson har lämnat oss, just 60 år fyllda. Mats fanns med i många musiksammanhang och var en betydelsefull person för musiklivet i regionen. I vårt band, t.o.m. Waits orkester, bidrog han med stora musikaliska kunskaper, varm ödmjukhet och finurlig humor. Vi kommer aldrig att klinga lika komplett utan hans trombon. Han fattas oss!

Thomas Hertzman, Ove Lindqvist, Martin Ellborg, Peder Nabo, Johan Bernander och Peter Svahn

•••

”Mats var en fantastiskt bra pedagog”

Mats Persson och jag har samarbetat med dirigentskapet i Musikkåren Lyran under många år och det har varit mycket inspirerande och ”lättjobbat”. Mats var en fantastiskt bra pedagog som kunde locka fram det nästan omöjliga hos orkestermusikerna och som alltid fanns till hands och kunde ge goda råd för att nå det optimala musikaliska resultatet. När det behövdes så hoppade Mats med glädje in som musiker.

Saknaden efter Mats är mycket stor!

Ronny Englund, dirigent, Kalmar Concert Band, Lyran

•••

”Saknaden är stor men minnena kommer att leva länge”

Mats var vännen och kollegan som alltid ställde upp, datorer som krånglade, utskick som skulle redigeras, musikutrustning som skulle råddas, den hjälpande Mats fanns på hela skolan. Mitt i allt detta var det aldrig någon tvekan om att det alltid var omsorgen om eleverna som var Mats prioritet, och det med en pedagogisk kunskap, en humor och en värme som det är få förunnat att äga. Saknaden är stor men minnena kommer att leva länge.

Kollegorna på estetiska programmet, Jenny Nyströmskolan

genom Dan Bengtsson, Henrik Sverkersson och Ove Lindqvist

Läs mer