Mats Larsson

Familj • Publicerad 26 mars 2010

Till minne av min älskade bror Mats Larsson.

Jag och min familj drabbades av det ofattbara att han inte finns ibland oss längre, en otrolig chock, han var ju mitt i livet.

Han och hustrun Inger stod i beredskap att göra en äventyrsresa till Grönland, vilket han sa skulle bli deras sista långa resa.

Han och familjen skulle hålla sig i Sverige och Norge hädanefter. Och jag vet också att han hade planerat en resa till Italien,

Jag vet att han såg mycket fram emot det, och att han njöt när han fick ha sin familj omkring sig.

Han är så levande. Det var alltid mycket intressant att lyssna på hans berättelser om äventyren runt om i världen och se de fantastiska bilderna som han tog.

Jag tänker på vilket otroligt jobb som han och Inger tillsammans har lagt ned på boken om äventyren i Peru som kommer till hösten. Det som smärtar mig mest är att han inte får vara med när boken kommer ut. Jag vet att han har lagt ned mycket tid, mer än ett år, på arbetet med boken, ett arbete som tagit många kvällar och helger i anspråk.

Mats var alltid ödmjuk inför sina uppgifter i livet.

Jag har så många minnen av min älskade bror Mats. Han har funnits i hela mitt liv. Jag har kunnat prata med honom om allt mellan himmel och jord. Den sista tiden pratade vi mycket om vår barndom.

Han har alltid varit så otroligt levande och kommer så att förbli i våra minnen. Saknaden är outhärdlig, att aldrig mer få höra hans röst eller att träffas känns mycket svårt.

Våra tankar går till Mats familj.

Christina

syster

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.